perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kari Hotakainen, Asialliset, 2011

Kirja sisältää Kari Hotakaisen tuotannosta kerättyjä aforismeja, jotka on koonnut ja toimittanut Esa Silander. Nämä oivallukset eivät ole kaikki Hotakaisen omissa nimissään ilmaisemia mielipiteitä vaan hänen romaaniensa ja näytelmiensä roolihahmojen pohdiskeluja. Aforismeja on poimittu koko Hotakaisen laajasta tuotannosta, joten ajattelijatkin ovat hyvin erilaisia. 

Kirja on oikea helmi lyhyisiin lukutuokioihin. Joka sivulla löytyy pari kolme ajatusta, jotka on ihan pakko jakaa jonkun kanssa. Tässä muutama esimerkki:
* Tässä maassa pääsee viisaiden kirjoihin narisemalla.
* Miehet, jotka eivät tiedä olevansa komeita. Sellaiset ovat parhaita.
* Lempeys on sitä, että antaa maailman, ihmisten ja itsensä hetken vaan olla.
* Tiedän monia hurmaavia valehtelijoita. Yhtä paljon tunnen rehellisyydestään melua pitäviä oikeassaolijoita, joiden seurassa viihtyy juuri ja juuri lakisääteisen tupakkatauon ajan.

Silanderin työtä on varmaankin auttanut se, että Hotakaisen tyyli on niin aforistista. Ihmisen osa -teosta lukiessani oikein pysähdyin välillä kirjoittamaan muistiin osuvia kiteytyksiä. Asialliset saa toivomaan, että Hotakainen toipuisi pian onnettomuudestaan ja pääsisi taas luomaan uutta "asiallista"!

Esa Silander on toimittanut aforismikokoelman myös Jari Tervon tuotannosta, Sivuääniä. Näiden molempien kirjojen nimet ovat mielestäni hyvin osuvia ja tekijöidensä tyylisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muotia menneiltä ajoilta ja kysymys muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan?

Olen selaillut vanhoja kirppikseltä ostettuja lehtiä. Tässä muutamia kuvia muodista. Jatkan ensi viikolla kirjoittamalla, mitä kirjoja suosi...