sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Iloa Pariisin ilmastosopimuksesta Lissabonissa
Osuimme eilen Lissabonin Marques de Pombal -aukiolla tapahtumaan, joka oli niin positiivinen ja niin meille sopiva, että siihen oli aivan pakko liittyä mukaan.

Kylteissä oli mitä osuvimpia tekstejä, mm. THERE IS NO PLANET B ja MEAT = HEAT. Lihaeläinten kasvatus todellakin nostaa myös lämpötilaa. On irvokasta, että meillä on ravintoloita, joissa yksi ihminen voi tilata itselleen puolen kilon pihvin. 

Matka, lomasemme, on ollut monin tavoin antoisa. Lähtiessä olin juuri lopettanut antibioottikuurin ja olin hieman huolissani, mutta kaikki on mennyt hyvin. Nyt päivää päin! Lennämme yöllä kotiin. Kirjoitan matkalla näkemästäni ja kokemastani lisää kotoa päin. 

6 kommenttia:

 1. Olipa valoisia kommentteja, kiva! Minusta on jotenkin tuo Portugali alkanut tuntua erikoisen vetovoimaiselta. Ei siis tuo suomalaisten varakkaiden eläkeläisten veroparatiisi, vaan tuo tavallisten portugalilaisten elämä kiinnostaa. Vuosien varrella olen muodostanut käsityksen, että Portugali on pieni maa varakkaamman kainalossa, vähän kuin Suomi suhteessa Ruotsiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä päivää oli lyhyt aika, jäi nälkä mennä uudestaan.
   Lissabonisa oli selvästi köyhempää kuin niissä paikoissa Espanjaa, joissa olen käynyt. Väki oli hyvin moninaista johtuen siirtomaa-ajasta, mukavia, ystävällisiä ihmisiä.
   Nyt on yölento takana. Portugalin lentoyhtiö TAP tarjoili keskellä yötä aterian; kaikki ruoka- ja unirytmit menivät sekaisin. No, tämä päivä saa mennä palautumiseen. Luemme sanomalehtiä ja torkahtelemme, fadomusiikki soi.

   Poista
 2. Kuulostaa kivalta tapahtumalta. onneksi pääsit iloon mukaan. Nuo puolen kilon pihvit voi tietysti laittaa neljään osaan ja siinä neljälle kunnon pihviannokset.
  Itse tykkään salaateista, jota yleensä on lautasellani yli puolet. Vatsa voi hyvin eli ne toiset aivot erään ohjelman mukaan. Vatsassa on samoja hermosoluja kuin aivoissakin. Vatsahan yleensä reagoi stressiin. Sitten kun vatsa saa vain käsiteltyä ruokaa, vaikka luomu olisi parasta, niin ei ihme, että kaikkea seurauksiahan siitä on.
  Muuten poronliha on parasta, kevyttä, rasvatonta ja poroja ei ole ylisyötetty antibiooteilla kuten sikoja ja nautaeläimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poroa mekin laitamme aika paljon. Tapa alkoi Kainuussa asuessa. Siellä ihmiset käyttivät muutoinkin paljon riistaa. Olen myös suunnitellut ottaa pojan perheestä mallia ja ryhtyä korvaamaan osan jauhelihasta soijarouheella. Salaatin osuus on lisääntynyt viime vuosina lautasellani niin, ettei siihen meinaa muuta mahtuakaan. Nykyään saa niin hyviä salaattiaineksia, joista on helppoa kasata luova ja värikäs annos.
   Vatsa on toiset aivot - hienosti sanottu!

   Poista
 3. Tämä oli hieno saavutus. Toivotaan, että asioihin suhtaudutaan nyt riittävällä vakavuudella ympäri maailman. Siltä nyt tuntuukin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. On hyvä, että päästään alkuun ja että Kiina ja Intiakin ovat mukana.

   Poista

Hanna Haurun muistolle

Irrotan kirjotuskoneesta suojan ja kierrän paperin valmiiksi. Minun on ollut hirveän ikävä tätä rullan rutinan ääntä ja puhtaan paperin alul...