perjantai 1. toukokuuta 2015

Iloista vappua Kansojen juhlasta


Fuengirolassa on meneillään viisipäiväinen Feria de los Pueblos, iso tapahtuma, jota vietetään nyt 21. kerran. Kiva, että se sattui meidän matkamme aikaan! Tapahtuma on kävijämäärältään yksi Andalusian suurimpia. Mukana on Espanjan alueita ja maita kaikista maanosista Suomesta Intiaan. Kaikilla on oma juhlatalo caseta, jossa voi nauttia musiikista, tanssista, hyvästä ruoasta ja juomista sekä tutustua perinnekäsitöihin.

Matkamme loppupuolelle tuli helteet. Olen siis päässyt myös rantalomailemaan, mikä on minulle 'la dolce vita'.


Mieheni nappasi tämän kuvan aamuvarhain odottaessamme Cordoban bussia. Kalastajaveneitä oli paljon aamukalassa, tämä pikkuinen oli lähimpänä rantaviivaa.

12 kommenttia:

 1. Marjatta Hauskaa vappupäivää <3

  VastaaPoista
 2. Tunnelmakuvia molemmat.
  Mukavaa vapunpäivän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, on vain aivan erilaiset tunnelmat. Ensimmäisen ännimaailmana on latinomusiikki ja toisessa mustarastaiden konsertti.
   Mukava vapunpäivän jatkoa ja viikonloppua sinulle myös!

   Poista
 3. Hyvää vappua täältä viileämmästä ilmanalasta! Kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joululainen!
   Hyvää vappua myös sinulle!

   Poista
 4. No, jos ei muuten niin näiden kahden kuvan verran pääsin minäkin käymään Espanjassa taas kerran. Siellä on siis jo kesä. Täällä kylmä koettelee. Tänään sataa, mutta ensi viikolla pitäisi lämmetä.

  Nauttikaa! Vappukin jo meni. Mutta täällä kesä odottaa teitä kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamut ovat vielä viileähköjä, mutta päivällä on helle ja illat ovat leppoisia. Tuon ylemmän kuvan aikaan oli iltakymmenen ja yhä tarkeni ilman villatakkia.

   Kesää on niin kiva odottaa. Minä olen kesäihminen, jonka vuosi on kesästä kesään. Palelen keskivertoa enemmän eikä minusta ole koskaan missään olut liian kuuma.

   Poista
 5. Virkistävän erilainen tapa viettää vappua. Kiitos näistä kirjoituksista, pääsi mukavasti nojatuolimatkalle ihan erilaisiin maisemiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos olet tykännyt lukea. :)
   Meillä näyttää muodostuvan perinne olla vapun aikaan muualla. Viime vuonna olimme Berlinissä ja seurasimme aivan upeaa vappukulkuetta.
   Minä vähän luulen, että teen vielä kotiin päästyä yhden kirjoituksen täältä. Cordoban Inkvisitiomuseossa käynti pyörii mielessäni sillä sortilla, että sitä pitäisi vähän pohtia.

   Poista
 6. Pääsit kokemaan kansanvälistä vappua :) Mukavaa, että jotain speciaali osuu matkaan.
  Oikein mukavaa alkanutta toukokuuta. Nauttikaa matkastanne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä 'feria' tuli ihan tietämättä, mutta voisin mennä katsomaan toisenkin kerran. Se on vuosittain 29.4. - 3.5.

   Intialaisten ja eteläamerikkalaisten taloissa muun muassa oli valtavan iloinen meininki, vetävää musiikkia ja mukaansatempaavia tanssiesityksiä. Norjalla oli upea viulisti, Martine Lund Hoel, joka yhdisti perinteistä ja maailmanmusiikkia.
   Arvaat varmaan, missä oltiin rumasti kännissä. Suomipojan teltassa oli ensimmäisenä iltana jäykkää ja jo toisena .. no, liian letkeää. Teemana oli disko, minusta örvellys.

   Mukavaa toukokuun alkua myös sinulle Pirjo! <3

   Poista

Kulttuurisesta omimisesta, n-sanoista ja historian arvostamisesta

Tämä on jatkoa edelliseen kirjoitukseeni.  Minua alkoi harmittaa ja vaivata se, miten paljon nykyisessä kirjallisuuskeskustelussa tap...