perjantai 29. huhtikuuta 2016

Iloista vappua!Vappu, kevään juhla, on koittamassa. Sen kunniaksi minä pääsin kipsistä ja sain tilalle kevyemmän tukisiteen, jonka voin irrottaa välillä. Pääsen kunnolla suihkuun, jopa saunaan! Sjung hopp faderallan lallan lei!


Vielä eilen kuljin tämä möykky kädessäni. Mikään takinhiha ei mahtunut. Onneksi löysin vanhan neuletunikan, joka päällä kuljin kaikkialla: teatterissa, korisottelussa (mikä upea kokemus, kirjoitan urheilupakinan sitten, kun käyn seuraavassa!), patikoimassa ja shoppailureissulla Ruskovillan tehtaanmyymälässä Artjärvellä. Viileällä tämän päälle mahtui miehen anorakki niin, että käsi oli koukussa takin sisällä. 
Muodin Yön jätin väliin. Ei tuntunut kivalta, kun ei päässyt kunnolla sovittamaan ja hipelöimään. Mutta täältä tullaan!
Onneksi peukussa on tunto tallella. Olihan siinä operaatiossa mennyt valtimon nirhautumisen lisäksi tuntohermokin poikki, ja sitä oli sitten korjailtu. Kaikki ei mene pienissäkään leikkauksissa aina ihan kohdalleen. Toivon, ettei jäisi mitään hermokipuja. 

Vietämme vappua kotoisasti hiljaiselossa. Välillä ulkoilemme ja käymme tutkimassa, mitä uutta maasta on noussut sateiden jälkeen. Olen koristellut - siis mies on koristellut - kodin ilmapalloilla, vaikka ei tule pikkuvieraita. Silloin niitä pitäisi olla paljon joka paikassa. Pieni kuohuviinipullokin on ostettu. Pitäähän perinteitä vaalia myös vappuna. 

Mies lähti juuri vappumarssille. Ai, olemmeko me päivissä sekaisin? Eei, tämä vappumarssi lähtee läheiseltä palvelutalolta. Mieheni vie toisten hutikkalaisten kanssa (miesten vapaaehtoisryhmä) vanhuksia ulkoilemaan. Siellä hän työntelee pyörätuolissa muistisairasta Valmaa ympäri Mylsää mukavia jutellen. 
On me oltu oikeillakin vappumarsseilla mennävuosina.

Kivaa Vappua kaikille!

P.S. Sain edellisestä kirjoituksestani mieheltäni sellaista palautetta, että kaikkea sitä sinäkin luet. Juu-u kaikkea! Laidasta laitaan. Se vielä unohtui sanoa, että tuohon amerikkalaiseen suhdepaljastuskirjaan verrattuna kotimainen Susan Kurosen (nykyään Ruusunen) teos suhteestaan Matti Vanhaseen, Pääministerin morsian (2007), on raikas, hauska, itsenäisen ja itsevarman naisen kirjoittama pikkumuistelma. Ihan turhaan Vanhanen siitä nosti metelin.
Sjung hopp faderallan lei!11 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää tunikasi, hyvä että käsi pääsee kohta vapaalle. - Monenlaisia vappuja on minullakin historiassa. Enimmäkseen ei minusta niin kovin hauskaa, kuten ei minulla koskaan silloin kun kalenterin mukaan pitäisi olla. Ja kun nuo lupa läträtä -juhlat on Suomessa niin kamalia. Työväenlaulut on kyllä komeita. Kuulin just radiosta, että Turussa on tarjolla työväenlauluja yhteislauluna. Että jospa menisin vetämään sinne Eespäin, eespäin tiellä taistojen. Marssit ei kyllä ole kuulunut koskaan ohjelmaan. Hauskaa vappua Marjatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sori luin/kirjoitin huolimattomasti, käsi on siis jo vapaalla :)

   Poista
  2. No joo, se on puoliksi vapaalla. Kevyempää viritelmää on pidettävä suurimman osan aikaa ja varsinkin yöllä vielä ainakin neljä viikkoa eikä saa nostaa kuin jotain kahvikupin painoista. Pääsin niin hyvään vauhtiin komeroiden järjestämisessä, että nyt harmittaa. Harvoin harmittaa, kun ei pääse siivoamaan.
   Joo, minä en osaa sellaista juomajuhlimista ollenkaan. Osaan viettää vain lapsenmielisiä juhlia, joista tietenkin paras on joulu.

   Poista
 2. Vai että ihan kuohuviiniä! Kyllähän teillä juhlitaan, kiva. Minulle vappu ei kuulu helppoihin juhliin. On kivaa jos ajattelen että ei tarvitse vaputtaa eli kivointa on osaa päästää irti vaatimuksista. Tänä vuonna ollaan mökillä ja piitahdetaan Salon torilla koirien kanssa munkkikahveilla. Serpentiiniä hankitaan ehkä aaton ruokapöytään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, lasi Cavaa tai muuta sellaista limpparimaista menee, jos on jano.
   Nuorempana minulla oli sellainen olo, että vappua ja juhannusta kuuluisi jotenkin juhlia isommin, kuin mikä minulle kotikissalle sopii, mutta nyt olen tyytynyt omaan tyyliini.
   Torilla mekin voisimme piipahtaa. Saarimökille pääsisi jo, mutta minä haluan sinne vasta, kun on kunnon kesä.
   Yhdistelmä kirjat ja telkkari tuntuu sopivan kaikkeen vapaa-aikaan, arkeen ja pyhään.

   Poista
 3. Iloista vappua :) Kyllä se on aina ollut säästä kiinni mitä vappuna tehdään. Jos on huomenna aurinkoista, niin torille ainakin vappukahville ja katselemaan iloista meininkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaakkois-Suomi taitaa olla lähes ainoa kolkka, jossa sataa, sataa ropisee tänä vappuna.
   Kouvolan teatterin edustalla olisi Unton lakitus, Unto Seppäsen patsas saa lakin yhteislaulun kera. Se sopisi meille, kun miehenikin on Unto. Tiedä vaikka mentäis, jos sade laantuu.

   Poista
 4. Hauskaa vappua kotioloihin! Ja ihanaa, että sait kätesi "möykystä vapaaksi". Voit taas lähteä hiplailemaan muodin yöhön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onni on toimivat kädet. Toimintaterapeutti, joka valmisti minulle tämän kevyen peukalolastan, antoi mukaan myös levyn tosi hienoa ja tyyristä arpilaastaria. En vaan oikein malttaisi olla enää toipilaana, vaan haluaisin liittyä täysillä terveiden kädellisten joukkoon, pyöräillä yms.
   Jaana, mukavaa vappuviikonloppua!

   Poista
 5. Mukavaa vappua ja pikaista (loppu)paranemista kädelle! :) Me olemme perinteisesti paistelleet munkkeja rauhassa kotosalla mutta tänä vuonna piipahdamme Suomenlinnassa vaputtelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sehän onkin oikea vapun juhlimisen paikka.

   Me kävelimme yhtenä vappuna Turussa asuvan pojan perheen kanssa Samppalinnanmäellä, jossa oli piknikseurueita ja mukava tunnelma. Ja silloin oli melkein helle, päälle 20 astetta! Viime vappuna olimme Fuengirolassa, jossa oli kansainvälinen feria-juhla. Se oli upeaa. Kaipaan LÄMPÖÄ!

   Poista

Kolmanteen ja neljänteen polveen...

Kuvassa vasemmalla maamies isäni, kausipalkollinen Anni, ryhdikäs Mamma ja lempeä Pappa, minä Papan edessä 3-vuotiaana ja viimeisenä oikeall...