tiistai 13. kesäkuuta 2017

"Mikkään" - ja mitä hyvältä poliitikolta vaaditaan

Erään ystäväni yli yhdeksänkymppinen äiti, hyvin virkeä ja aikaansa seuraava ihminen, oli ihmetellyt, miten rumasti julkisuuden henkilöitä kohdellaan medioissa. Kyseessä lienee ollut sosiaalinen media, ei niinkään journalistinen media. 
Ihmettely oli päättynyt seuraavaan mietteeseen: ON SE HYVÄ, ETTÄ EI O MIKKÄÄN.
14.6. Jatkan vähän...

Olen seurannut perussuomalaisten hajoamista ja hallituskriisiä herkeämättä. Melkein on matkalle valmistautuminenkin unohtunut. 
Harmittelin eräässä kirjoituksessani aiemmin poliittisen korrektiuden voittoa historian tajusta joissain vanhojen kirjojen uusintasuomennoksissa. Politiikassa toimivalla henkilöllä pitäisi olla näitä molempia, historian tuntemusta ja poliittista korrektiutta. 
Kohtelias käytös on tärkeä avu kaikkialla missä ollaan työssä ihmisten kanssa, röyhkeys ja ivallisuus ennustavat huonoa uraa. 
Ja älykkyys on käyttökelvotonta ilman viisautta. 
Aina kun hoetaan jonkun henkilön älykkyyttä, hän itse tai muut, siinä on selittelyn maku. Mutta onhan hän älykäs...
Jos Halla-Aho olisi viisas, hän ei olisi kirjoitellut julkisesti tavalla, jonka tiedämme. 

Niissä poliitikoissa, joita arvostan - heitä on paljon - olen kiinnittänyt huomiota myös suoruuteen, ripeyteen ja hyvähermoisuuteen.

Poliittiset pilat ovat paikallaan, ja poliitikon, kuten muunkin julkisuuden henkilön, pitää kestää enemmän kuin sellaisen joka "ei o mikkään". 
Yleensä tiedämme rajat, tai olemme tienneet. 

Perussuomalaisten hajaantuminen johtaa maahanmuuttokriittisyyden ja maahanmuuttovastaisen rasismin erottamiseen toisistaan. Se on hyvä. 
Tähän asti rasistit ovat vohkineet termin kriittisyys väärään käyttöön.

Kriittisyys kuuluu kaikkeen ajatteluun ja kriittinen punnitsee asioiden eri puolia, ei vain tuomitse, eikä varsinkaan solvaa. 


Lisäys 27.6. 
Kommenttikenttään syntynyt keskustelu on oiva esimerkki siitä, miten on vaikea keskustella, jos toinen tulee mukaan keskusteluun "käännyttämään" käyttäen ihmisistä lokeroivia ja solvaavia termejä. Kun näin käy, keskustelun kärki siirtyy vihapuheen torjuntaan. 
Mainitsin lopussa, että olen kirjoittanut paljon turvapaikanhakijoista, 25 kirjoitusta tähän mennessä, joista monet omista kokemuksistani. Jos on perustanut maahnmuuttovastaisen käsityksensä ja vihansa huhupuheisiin tai tiettyihin "tutkimuksiin", niin voisi käväistä lukemassa esim. tämän kirjoitukseni, jossa kerron asukaskokouksen tunnelmasta ennen hätämajoituspaikan avaamista ja tämän, jossa tulee esiin pakenemisen syitä turvapaikanhakijoiden esittämässä näytelmässä.  

36 kommenttia:

 1. Hyvä kun kirjoitit tästä. Kuulin vain toisella korvalla Halla-ahon ja perussuomalaisten erosta enkä ollut vielä ehtinyt sen enempää asiaan tutustua. Tuo kirjoittamasi toiseksi viimeinen kappale on kuule naulan kantaan ! Ylevien sanojen viittaan voi verhoja vaikka mitä vilunkia, kuten rasismia muka maahanmuuttokroottisyyteen.

  Toinen totuus minkä töräytit on että älykäs ei ole sama kuin viisas. Halla-ahon älykkäisiin kriittisiin kirjoituksiin törmäsin jo vuonna 2006, ja pienen tovin ehdin ihailla hänen ajatuksiaan, ennen kuin ymmärsin mitä niiden takana piili. Taas meinasin alkaa ihailla häntä kun ohimennen luin ruotsinkielisistä uutisista hänen sanoneen että Suomen kaksikielisyyden aika on ohi. Olen nimittäin itsekin vahvasti sitä mieltä että meidän tulee olla kansainvälisiä ja monikielisiä, ruotsi yhtenä hyvänä monen muun kielen joukossa. Mutta Halla-ahoa täytyy kuunnella kriittisesti, heh heh.

  Mukavaa viikonjatkoa sinulle 🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en voi arvostaa ihmistä, joka kirjoittaa, että somalien kansallispiirre on ohikulkijoiden ryöstely ja loisiminen, että homoa tekisi mieli ampua päähän, vahinko vain, että väkivalta on niin aliarvostettu ongelmanratkaisukeino ja että tietyt naiset - nimellä mainiten - pitäisi raiskata ensimmäisenä, kun naiset nyt kuitenkin tulevat raiskatuiksi. Ja paljon paljon muuta hirveää, eikä kyseessä ole fiktio vaan asiakirjoittelu. Mikään yksittäinen fiksu lausunto ei poista näitä, varsinkaan kun H-A ei ole koskaan katunut sanomisiaan.

   Älykkyydeksi erehdytään monesti luulemaan saivartelua, sanoilla kikkailua, asioiden ympärikääntämistä ja hämärtämistä sekä aina eri mieltä olemista.

   Minä olen myös kansainvälisyyden ja monikielisyyden kannalla, ehdottomasti. H-A haluaa päästä eroon sekä ruotsin kielestä että monikulttuurisuudesta.

   Mukavia kesäpäiviä, Rita!

   Poista
 2. Marjatta, Rita A

  Mietin vain, että kuinka monella miehellä on ollut kanttia jättää joskus sanomansa tyhmyydet näkyviin? Arvostan sitä.

  Mark Twain arvosti koiransa ihmistä korkeammalle. Ehkä siihen oli syy.

  Menneen pitkän viikonlopun tapahtumista tuntuvat ainoat moraalisesti jotensakin puhtain paperein selvinneet olleen 'nykyiset perussuomaliset'. Ainakin siellä tehtiin valinnat demokraattisesti. Tietysti, synnitön heittäköön …

  Nähdäkseni erikoisesti naiset ovat tunteneet sääliä ja myötätuntoa maahantulevia kohtaan. Se on heille kunniaksi. Yleisesti ottaen he eivät tunnu huomioineen tapahtumien, jo tapahtuneiden ja todennäköisesti tulevaisuudessa tapahtuvien, suuruusluokkia ja seurauksia, mahdollista kaaosta jonka pyörteeseen lastemme lapset nykymenolla joutuvat. Aseiden määrä maailmassa on ennen näkemätön. Ruanda voi varsin hyvin olla tulevaisuuden kuva.

  Näin on pöytä katettu.

  Kuitenkin, toivon hyvää kesää kaikille! hh eli Hannu

  VastaaPoista
 3. Hannu, minusta olisi kyllä parempi, että jotkut tyhmyydet jäisivät paitsi kirjoittamatta niin myös säilyttämättä.

  Demokratia tuottaa joskus hurjaa jälkeä, ja myös demokratiassa on vehkeilyä, ei se niin yksiselitteisen oikeaa ja puhdasta ole. Historiassa on aikoja, jotka varoittavat tästä.
  Minusta on hyvä, että meillä ei ole hallituksessa rasistisista kirjoituksista tuomittuja tyyppejä.
  (Nyt kuulen jonkun taas venkoilevan tuon rasismi-termin suhteen. Kiihottaminen kansanryhmiä kohtaan ON rasismia.)

  Hannu, mikä maailma sellainen on, jossa ei tunneta myötätuntoa sotaa pakenevia kohtaan! Sinä kierrät tämän käyttämällä sanaa "maahantuleva". Ajatteletko, että ihmiset jättäisivät kauniit kotinsa, työnsä ja ihanan lämpimän ilmanalan tullakseen kärsimään kylmään Suomeen johonkin yhteismajoituksen nurkkaan muuten vain ilman hätää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta,

   Nämä pojat ovat vastuuttomia seikkailijoita. He ovat nimensä pääsääntöisesti valehdelleita nuoria miehiä ja partalapsia joista monet vielä vaihtavat identiteettiänsä kuin sinä sukkia, ongenonkijoita jotka ovat jättäneet jättäneet perheensä ja velvollisuutensa lähtiessänsä maailmalle seikkailemaan.
   Taakse on myös jätetty velvollisuus puolustaa perheitään, klaaniaan jne. Suomessa samassa tilanteessa miehet taistelivat, Ruotsiin lähetettiin turvaan lapsia ja naisia.

   Kuva on raadollinen, sanot? Näin ehkä on joidenkin kohdalla mutta olen huomannut, henkilökohtaisestikin, kiinalaisten tavan varata 10 vuotta tutustumiseen viisaudeksi.

   Mutta. Lue uudestaan tuo eilen kirjoittamani. Maailman joutuminen sekasortoon on todellinen vaara, 'Ruanda' ei ole kielikuva vaan totisinta totta jos kansainvaellus jatkuu ja sitten tulee vastaan talouden täysromahdus, se mikä oli jo lähellä 2008. Suomi yksin jätettynä ei pysty elättämään kuin ehkä 4 milj ihmistä jos tilanne kestä useampia vuosia.

   Sitten vielä. Kansakuntana me olemme lähteneet siitä että täällä syntyneet kansalaiset hoidetaan, he ovat etusijassa koska ovat elämänsä, kuten vanhempansakin, täällä työtä tehneet. Nyt ei näin tapahdu vaan vieraista kulttuureista tänne tulleet saavat kohtuuttomasti etusijaa joka maksetaan lainatulla rahalla ja jonka meidän lapsemme joutuvat maksamaan. On kysymysmerkki, että tulevatko maahan muuttajat koskaan osallistumaan näiden kustannusten hoitamiseen. Esimerkit naapurimaista eivät ole vakuuttavia.

   Olen pahoillani mutta tästä on kysymys. Puhun siis suuresta kuviosta. Kuten sanottu, poikkeuksia tietysti on mutta he eivät suurta kuvaa muuta. En myöskään ole tässä puhunut mitään siitä ylittämättömästä kuilusta mikä erottaa suuria kulttuureja toisistaan. Ajankohtaisesti tämä koskee meitä ja islamiin uskovia.

   Lähtetä näihin ajatuksiin ole jo aiemmin sinulle antanut, löydät niitä varmaan itsekin. Hannu

   Poista
 4. Hannu, en nyt jaksa enää tällaista. Tuo sinun juttusi partalapsista ja seikkailijoista tuntuu niin kliseiseltä. Vieläkö näitä juttuja toistetaan!

  Katsos kun meilläkin on ollut Kouvolan seudulla satoja turvapaikanhakijoita eikä heissä ole näkynyt yhtään tällaista.

  Suomen sodanaikainen tilanne ja tilanne Syyriassa ja Irakissa ovat kuin yö ja päivä.
  Suomella oli ulkoinen vihollinen, Syyriassa vihollinen on oma hallinto ja siinä sekasorrossa sohivat ja sotivat eri ryhmittymät, myös isis, ja suurvallat tukevat eri tahoja.

  Ei islamin ja kristinuskon välillä ole mitään ylittämätöntä kuilua, ne elävät monissa maissa hienosti rinnakkain ja ohessa vielä juutalaisuus ja muita. Sinä puhut nyt varmaan islamisteista, jotka ovat myös normaalille islaminuskoiselle kauhistus.

  Olen parhaillaan lomailemassa Turkissa, jossa 99 % kansasta on islaminuskoisia. Ei täällä ole uskonnottomanakaan yhtään vaikeaa olla. Tänäänkin juttelin puistossa mukavan pariskunnan kanssa, kutsuivat kotiinsa läheiseen kerrostaloon ja tarjoilivat minulle virvokkeita, vaikka itse eivät voineet niitä nauttia, koska paastokuukausi on vielä menossa. Harmittaa, etten ole paikalla, kun se päättyy ns. sokerijuhlaan, joka on kuin meidän joulu, paitsi yhteisöllisempi. Silloin korostetaan anteliaisuutta ja hyväntekeväisyyttä. Turistejakin kutsutaan piknikpöytiin.

  Sanot puhuvasi suuresta kuviosta. Minä tiedän nuo kauhistelut. mutta pidän tärkeänä tutustua asioihin myös ruohonjuuritasolta.

  Tulevaisuuden ennustaminen on aina vaikeaa. Maailma muuttuu Ja Suomi siinä mukana. En näe mitään painajaista edessäni. Suomi oli lapsuudessani kehitysmaa, pitkälle on päästy.

  Niitä lähteitä on niin monenlaisia. Ei tarvitse laittaa linkkejä kiitos. Seuraan monipuolisesti ajankohtaisohjelmia ja eri medioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kukin uskollaan … kaikkea hyvää kuten tavataan sanoa. Elämä on lyhyt, nauti siitä! hh

   Poista
  2. No mutta mistä uskosta nyt on kysymys?
   Hannu, vastaanottokeskukset ovat avoimia paikkoja. Käy juttelemassa turvapaikanhakijoiden kanssa, moni osaa muiden kielten ohella englantia. Silloin sinun ei tarvitse toistella noita jonkun ilkeämielisen alullepanemia yleistyksiä ja valheita.

   Poista
 5. Matkasaarnaajan osa ei ole helppo meidän kovakorvaisten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hh

   En tiedä, miksi hymiöt. Lienet halunnut käsittää kommenttini väärin. Tähdennettäköön, että osoitan tukeni Marjatalle ja merille, en edustamallesi myrkylliselle mieipidesaastallesi, jota en soisi blogeihin kylvettävän. Minulta ei asiasta enempää.

   Poista
  2. Hauskat sanaleikit eivät korvaa ajattelun puutetta. Åsiktskorridoren on ruotsalainen käsite jolla tarkoitetaan tilaa johon fanaattisesti asiaansa kiintyneet saattavat joutua pääsemättä siitä enää ulos. Se on eräänlainen poliittisen korrektiuden synonyymi. Tilaan voi joutua itse sitä huomaamatta.

   Olet ennenkin ollut taipuvainen nimittelyyn. On se aikuiselta ihmiseltä hiukan noloa. hh

   Poista
  3. Hannu, leikillisestihän a-kh tuossa sanansa asetteli.

   Sanoit aiemminkin "kukin uskollaan", mutta nämä eivät ole mitään uskonasioita, vaan ihan tiedon.

   Katselin tänään rannalla pelleileviä elämäniloisia turkkilaisia teinipoikia. He olivat vahvoja ja parrakkaita juntturoita, käyttäytyminen kertoi iän. Pojanpojalla oli luokkakaverina kuudennella luokalla parrakas poika, en muista hänen etnistä taustansa, Suomessa syntynyt.

   Jos ei tiedä miten etninen tausta vaikuttaa aikuistumiseen ja vanhenemiseen, tulee tehneeksi virhepäätelmiä. Voin kuvitella, että joku on ihmetellyt irakilaispoikien varhaisempaa kypsymistä, ja ilkeilijät ovat sitten lisänneet tämän pahanpuhumisen listoihinsa.
   Kun olin hätämajoituspaikassa auttelemassa, niin afgaanipojat kysyivät, minkä ikäisinä pidän heitä ja ihmettelivät, kun osuin lähelle. He olivat polleina siitä, että heitä luultiin vanhemmiksi.

   Petteri Orpon tyyppiset miehet ovat ehkä jonkin ulkomaalaisen mielestä ikipoikamaisia, ja aasialaiset naiset ovat pitäneet Jari Lindströmin tyyppisiä miehiä isoina suloisina vauvoina.

   Poista
  4. Hannu, sinä olet päättänyt uskoa tietyllä tavalla ja nojaat siksi lähteisiin, joissa on tarkoitushakuisia virheitä.
   Olen huomannut netissä kiertävissä linkeissä esim. kömpelöitä suomennosvirheitä.
   Kun ihmisiä halutaan aivopestä vihaamaan, niin kaikki keinot ovat sallittuja.

   Miten sinä päättelet, että nuo lähteet ovat totta?
   Olisit mennyt kysymään turvapaikanhakijalta, onko hän partalapsi. Jos olisit mennyt illalla myöhään, olisit löytänyt hänet peiton alta itkemässä ikäväänsä.

   Poista
  5. Marjatta kulta, minulla on historiantutkijan koulutus, kieltämättä puutteellinen mutta olen perillä alan metodiikasta, pystyn arvioimaan lähteiden luotettavuuden arvoa ja niiden puutteita jne. Olen seurannut näitä asioita joista puhun ja kirjoitan vuositolkulla, nyt Ruotsin meille niin tärkeitä tapahtumia päivittäin jo kaksi vuotta. En "heittele" asioita, otan ne vakavasti ja kun kirjoitan, kirjoitan harkiten ymmärtäen, että päätelmäni ovat usein, kuten nyt äsken, arvioita mahdollisista kehityskuluista meihin vaikuttavilla alueilla.

   Osoittaa amatöörin otetta kun sinä ja jotkut muut paheksuvat haluani tukea ajatuksiani lähteillä. Nehän ovat kaiken historian tutkimuksen kuten myös muiden sosiaalitieteiden pohjana välttämättömiä.

   Tuo mitä olen ylempänä kirjoittanut on sitä minkä palokuntakin joutuu ensin ajattelemaan, "worst case scenario". Emme tunne tulevaisuutta mutta esittämääni on todellisia, jo tapahtuneita perusteita. Niitä on paljon ja pitkältä ajalta, ympäri Eurooppaa ja Välimeren rantoja.

   Jos haluat puhua kyseessä olevasta aihepiiristä muuten kuin tunteiden phjalta niin tutustu alueeseen. Hyvä pohja, suomenkielinen, olisi Venäjäntutkimuksen professori em. Timo Vihavaisen blogi jolla on se etu, että hän on älykäs ja luova kirjoittaja ja osaa rajoittaa kirjoittamisensa asioihin joita ymmärtää.

   Koeta sinäkin ymmärtää. Hyvää yötä! Kiireessä, Hannu

   Poista
  6. Hannu, kun mies alkaa väittelyssä luetella oppiarvoja, kutsua naista kullaksi ja todeta tämän puhuvan tunteiden pohjalta, niin hän on silloin alakynnessä ja epätoivoinen.

   Siis Vihavainen! Mies on avoin rasisti. Oletko lukenut hänen viimeisimmän kirjansa Barbarian paluu? Sen kirjoittaja on arvoiltaan kuin kolonialismin ajan keppiä heiluttava siirtomaaherra.
   Minä menin käymään hänen blogissaan jonkun suosituksesta (kuulosti samalta kuin sinä) ja kauhistuin sitä vihakommenttien litaniaa. Hän ei korjannut mitään, ei tietenkään koska oli samaa mieltä.
   Avasin jonkun linkinkin ja korjasin sen klassisen puurojutun. Oulussa turvapaikan miehet pyysivät parempaa ruokaa sanoen, etteivät heidän naiset ja lapset voi syödä tätä ja tämä on koirien ruokaa. Se oli selkeää englantia, tavallisella kouluenglannillakin tajusi, mutta porukka vaahtosi, että mies sanoo tuossa ruuan sopivan vain naisille ja koirille. No, minähän sain korjaukseni vuoksi välittömästi nimittelyä. Kukaan ei puhunut mitään väärästä suomennoksesta. Kaikki kävi, mikä tähtäsi oikeaan päämäärään eli muukalaisvihan kasvattamiseen. Myös arabiankieliset tekstit oli käännetty väärin, aina oli joku terrorismikokous menossa, vaikka olisi ollut hautajaiset. Ei tarvinnut kuin viedä teksti kääntämispalveluihin.
   Ovatko suomalaiset noin höynäytettävissä!

   Hannu kulta, sinun tekstisi ei oikein näytä historiantutkijan tekstiltä. Olen pahoillani.

   Mukavaa päivää kuitenkin!
   Käy vaikka katsomassa, miten juristi Saku Timonen lyttää rasistiset tunneryöpsähdykset faktoilla Uuninpankkopoika-blogissaan.

   Poista
  7. Marjatta, ihmiseltä joka ei ymmärrä Vihavaisen, siis ammatti-ihmisen tekstejä ja esim. hänen tapaansa käyttää ironiaa, ei voi paljoa odottaa. Leimaamisen kyllä osaat.

   Pahoittelen, että kutsuin sinua kullaksi. Se tapahtui kiireessä, myötätunnosta ja hiukan säälistäkin. Kirjoituksistasi huokuu tietty halu ylläpitää riitaa.

   En tuhlaa tänne enää aikaani. hh

   Poista
  8. Minä tiesin tämän kommenttisi etukäteen.
   Ensin se, että se joka ei ole kanssasi samaa mieltä ei ymmärrä ja erityisesti ei ymmärrä ironiaa.
   Seuraavaksi, että pitäisi kunnioittaa tiettyjä "ammatti-ihmisiä". Ja sääli. 😀
   Ja vielä moite eripuraisuudesta. Sinähän tänne tulit Hannu riitaisena ja jotenkin kilpailemaan.

   Ihan kuin tällaisen kommentoinnin harrastajille olisi aina sama kaava. 😃Saatteko Hannu te "tutkijat" jostain ohjeistuksen kuten jehovantodistajat?
   Ei tarvitse vastata. Tämä on retorinen kysymys.

   Poista
  9. Eri mieltä oleminen ei ole riitelyä. Ei ainakaan minun kokemusmaailmassani.
   Keskustelua voi käydä vaikka kuinka kauan hedelmällisesti riitelemättä ja leimaamatta eri mieltä olevaa tyhmäksi ja säälittäväksi. Sinulta puuttuu Hannu vielä tämä taito.

   Poista
 6. marjatta, a-k.h

  tällaisilla "ongenonkija"-ilmaisuilla ei olla edes keskustelun nollapisteessä. on aina tylsää, kun kommentointi ei lopulta ole kommentointia, vaan sen ulkoisia piirteitä jäljittelevä imitaatio, jonka ensisijainen tarkoitus on tietyn yksinuottisen agendan oikeuttaminen ja kanavointi.

  meri

  VastaaPoista
 7. Joo, nuo Hannun sanavalinnat ovat sitä tuttua lompsimissanastoa. Puuttuu vain ihmettely siitä, että pakolainen voi olla myös varakas.

  VastaaPoista
 8. marjatta

  tuosta rikkaudesta tulee mieleen se, että erityisesti kännykän hyväksyminen näyttää olevan vaikea pala. minulla on ystävänä syyrialainen opettaja, joka taistelee arvokkuudestaan pakolaiskeskuksessa. hän pitää yhteyttä ystäviinsä älypuhelimella. se on kanava maailmaan ja elämä olisi ankeaa ilman sitä. puhelimessa voi pienessä tilassa kantaa mukanaan menneisyytensä: valokuvat, ystävien numerot ja osoitteet, tärkeät muistiinpanot. jne.

  muuttuisiko maahanmuuttaja paremmin hyväksyttäväksi ilman mahdollisuutta pitää yhteyttä sukulaisiin kotimaassaan? esitän kysymyksen itselleni: luopuisinko minä kännykästäni ja mahdollisuudesta olla yhteydessä perheeseeni ollakseni oikeanlainen pakolainen, joka hyväksyttäisiin paremmin suomessa? no en tietenkään.

  ps. noita hh:n tavaramerkiksi tulleita lukusuosituksia löytyy monesta blogista. kun niitä alkoi ilmestyä omaan blogiini koin ne vähintäänkin epämiellyttävinä.

  meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. (Uusi yritys ilman kirjoitusvirheitä.)

   Oleellista ei ole se, mitä Halla-aho on JÄTTÄNYT näkyviin vaan se, miten hän jättämäänsä itse suhtautuu ja erityisesti: ilmaiseeko sen kirjaimellisesti. Niin kauan kuin näin ei tapahdu, kommenttien jättäminen näkyviin on retoriikkaa eikä rohkeutta.

   Poista
  3. Juha, näin minäkin asian näen. Hän ei näe niissä rasistisissa ja muuten vihaa tihkuvissa blogikirjoituksissaan ja kommenteissaan mitään väärää. Jos näkisi hän olisi katunut ja poistanut ne häpeissään.

   Hän ei ole myöskään pyytänyt anteeksi raiskattavaksi nimeämiltään naisilta.

   On outoa liittää rohkeus tähän. En ymmärrä, mitä Hannu sillä tarkoittaa.

   Poista
  4. meri
   Tuo kännykkäparjaus osoitti suomalaisissa outoa tyhmyyttä.

   Kun meille alkoi tulla pakolaisia, niin osa suomalaisista pauhasi, että näillä on liian hyvät vaatteet ja liian hyvinhoidetut hiukset.
   Ikään kuin sota ajaisi pakolaiseksi vain köyhiä.

   Silloin kun paetaan maksamalla kuljetuksista salakuljettajille, niin köyhimmät eivät pääse minnekään. Ja toisaalta, varakkaat ja koulutetut ovat olleet ainakin Isisin kohteina ensimmäiseksi. He ovat tarvinneet esim. kirurgeja joukkoonsa ja jos ei ole ottanut tarjousta vastaan,
   on joutunut kidutettavaksi.
   Jotkut ovat keränneet suvun rahat ja lähettäneet sen matkaan, jonka arvelevat selviävän siitä.

   Poista
 9. Luin tässä ennen aamiaista Daily Sabah -nimisestä uutislehdestä, miten Turkin hallitus, EU ja kansainvälinen siirtolaisjärjestö IOM tehostavat monella tavalla pakolaisten asioiden hoitoa. Osana tätä EU on lahjoittanut Turkin rannikkovartiostolle erikoisveneitä meripelastukseen.
  Tässä projektissa on myös osoitettu rahaa psyykkiseen tukeen pelastajille.
  Turkin rannikkovartio ja vapaaehtoiset avustajat ovat pelastaneet 2015 jälkeen noin 135 000 turvapaikanhakijaa Väimerestä.
  No, Halla-Ahohan on "rohkeissa" kirjoituksisaan sanonut myös, että kaikkia elintasosurffareiden pelastamiseen osallistuvia pitää rangaista. On siinä miehellä missio!

  VastaaPoista
 10. Onpa mukavaa lukea, että olet siellä Turkissakin täydessä terässä Marjatta! En voi olla ihailematta keskustelutaitoasi, itse olisin taas hiiltynyt moneen kertaan tässä keskustelussa. Joku luulee omaa oppineisuuttaan kehumalla saavansa lisää oikeutusta vihalleen. Lukisi edes raamattunsa paremmin, itsen ylentämisestä etc.

  Nyt on meillä persut jo sivuotsikoissa, mutta hallituksen toimintatapa enemmän fokuksessa. Kaikkein hassuin on tuo Simon Elo (ja Toimi Kankaanniemi), joka nyt on toivon asialla. Sitä ennen on nuivissa töräytellyt muiden mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kun viettää päivän rantatyrskyjen vaahdoissa, niin on täynnä hyväntahtoisuutta kaikkea ja kaikkia kohtaan. Välimeri on jo siis vaikuttanut.

   Oppineisuus on yleensä hyvä, mutta ei aina takaa viisautta. Ajatellaan vaikka dosentti Bäckhamia. (Kohta Hannu tulee tänne sanomaan, että ei näin sa sanoa ja Marjatta-rassu ei ymmärrä.)

   Olisi ollut hyvä pitää uudet vaalit, mutta sitten olisi taas pitänyt aloittaa kaikki alusta. Tällä hallituksella on ollut kankea taival.
   Simon Elo teki tosiaan kummallisen käännöksen nuivasta kiltiksi. Saa nähdä, mikä on oikeaa uutta alkua mikä pelin politiikkaa. Teot näyttävät. Ja olisi hyvä sanoutua irti joistain entisistä kannoistaan ihan julkisesti.
   Jari Lindström on ainoa entinen perussuomalainen, joka on kauhistellut Halla-Ahon kirjoitusta siitä, miten turvapaikanhakijoita ei saa pelastaa merestä.

   Poista
  2. Kävin lukemassa HS:n sivuja. Minulla on vain kännykkä täällä ja verkko välillä huono. Meinasin pitää somelomaa, mutta onhan sekin jotain, etten voi kirjoittaa kuin näitä pikku kommenttitekstejä.
   Mutta siis - Sininen tulevaisuus. Onpa romanttinen ja vähän kuin pohjoiskorealaisten johtajien arvonimi.

   Poista
  3. Bäckmania tarkoitin tuolla edellä,siinä että koulutus ei takaa viisautta. Järki ja sydän on hyvä yhdistelmä.

   Poista
 11. marjatta

  samaa mieltä vihavaisesta siitäkin huolimatta, että hh:n mielestä "ihmiseltä joka ei ymmärrä vihavaisen, siis ammatti-ihmisen tekstejä, ei voi paljoa odottaa."

  on pakko tunnustaa, että tuon lauseen jälkeen hh päätyi lopullisesti änkyräperseiden mappiini, koska ko. kirjoitustapa ei anna hänestä kovin järkevää kuvaa. sellainen nyrkkisääntö on kirjoittelussa hyvä, että näkemyksellisyys kannattaa yhdistää edes jonkinasteiseen objektiivisuuteen, muuten alkaa vaikuttaa aika mulkulta jätkältä.

  meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihavaisen ymmärtäminen on ymmärryksen korkein aste.

   Minä haluaisin ottaa Hannun tuonne Välimereen puljaamaan. Jospa meri huuhtoisi hänestä pois kaiken vihavaisuuden.

   Poista
 12. Ohoh! Tulin pitkästä aikaa lukemaan Marjatan blogia ja täällähän on menossa tuo jo niin tuttu polemiikki. Ei ole mikään ihme, että maahanmuutto hämmentää. Tulihan rajojemme yli toissa vuonna sellainen määrä porukkaa, että se pisti kansakunnan kestokyvyn puntariin. Joukossa oli aidosti hädänalaisia sekä huhujen ja salakuljettajien markkinoinnin ohjaamia paremman elämän tavoittelijoita.
  Vaikka tilanne yllätti, en siedä enkä suvaitse, että tulijoita vihataan ja heidän ihmisarvonsa kielletään. Ongelmat on ratkaistava laillisesti ja humaanisesti. Hommafoorumit ja rasisminsa muiden termien taakse kätkevät saavat minulta syvän halveksunnan.
  Mutta sen ymmärrän, että emme voi ottaa vastaan ääretöntä joukkoa. Tällä hetkellä sellaista ei ole onneksi tulossakaan, mutta maailmassa on paljon levottomuuspesäkkeitä. Käännytykset tehdään lakiin nojaten. Lakia tosin kiristettiin humaanisten syiden osalta ja linja on, että mahdollisimman pieni määrä saa turvapaikan Suomesta. Väitän myös, että turvapaikanhakijoiden tulkkauksen ja oikeusavun määrässä ja laadussa on puutteita. (Viittaan esille tulleisiin tapauksiin.) Kykyjemme mukaan meidän on ihmisiä autettava, kunnes saadaan kriisialueille rauha.
  Jihadistit on tuomittava ankarasti eikä ole syytä olla hölmön sinisilmäinen. Inhimillisyys kuitenkin aina johtotähtenä. Minua eivät häiritse erilaiset ihmiset katukuvassa eikä muuallakaan.
  Ai niin, Marjatalle hienoja lomapäiviä Turkissa!
  t. manu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manu, olen kirjoittanut jo neljästi sinulle pitkän vastauksen, mutta verkko on niin huono, että se on pettänyt joka kerta. Koitan nyt jaksaisin, että edes jotain lähtisi.
   Kiitos sinulle järkevöstä ja asiallisesta kommentistasi. Noin minäkin ajattelen.

   Poista
  2. Siis koitan jakaa kahtia.

   Päätin tänään Alanyan Kale-vuoren historiallisilla paikoilla kävellessäni, että jos joku vielä harhautuu blogiini kirjoittamaan halveksivasti ihmisryhmistä (tai väheksymään minua, mikä on pienempi paha 😆) niin poistan kommentin heti. En myöskään keskustele toisten blogeissa turvapaikanhakijoista, koska aina joukkoon rientää joku tyylinsä Halla-Aholta ja kumpp. omaksunut sotkemaan.

   Hannu tuolla edellä puhui amatöörimäisyydestä. Mietin, kuka olisi näissä asioissa asiantuntija. Paikallinen pakolaisasioiden koordinaattori, SPR:n työntekijä? He eivät puhu pahaa heistä, kenen tilanteen tietävät, Ja hekin ovat kauhistelleet joitain palautusoäätöksiä.

   Minun mielipiteeni pakolaisasioista löytyvät useista postauksista. Saatan kirjoittaa lisääkin, jos tulee aihetta, mutta siis vain korrektin kommentoinnin hyväksyen.

   Kiitos Manu, huomenna on jo viimeinen päivä. Juhannukseksi kotiin. Ottaisin mielellään tätä lämpöä mukaan.

   Poista

Kolmanteen ja neljänteen polveen...

Kuvassa vasemmalla maamies isäni, kausipalkollinen Anni, ryhdikäs Mamma ja lempeä Pappa, minä Papan edessä 3-vuotiaana ja viimeisenä oikeall...