maanantai 17. kesäkuuta 2013

Leena Krohn, Ihmisen vaatteissa

Onpas terveellistä katsella erilaisia ihmisen instituutteja ulkoapäin: messut, vankilat, eläinvankilat (=eläintarhat) lehdistö, sotiminen, kristinusko tiedonnälkä.

Taiteesta kirjassa on hieno luku ”Kapellimestari”, josta ote:
Kuitenkin kuvittelen, että ihmisten maailmassa on jotakin, joka ei vertailussa jää häpeään. Se löytyy sieltä, mikä on hyödyttömintä: lauluista ja musiikista, kirjoista, kuvista ja unelmista.

Ihmisen vaatteissa on kooltaan pieni, mutta sisällöltään suuri kirja. Lukujen nimetkin ovat kauniita: Lintu tutkii tieteitä, Lasia ja timanttia, Koti silmäterässä.

Minun kirjani on taskukirja, jonka kansi on tehty elokuvan markkinoimiseksi. Alkuperäinen kirjan kansi on kauniimpi. Kirjan pohjalta tehty elokuva on suunnattu lapsille, mutta kirja ei ole lastenkirja. Tai voihan se olla sitäkin, mutta aikuinen löytää siitä eri tasoja.

Kirjan viehättävät kuvat ovat tekijän.

2 kommenttia:

 1. Muistan kun toistakymmentä vuotta sitten luettiin tätä lapsillemme ääneen - kyse ei todellakaan ole vain lastenkirjasta. Iltaista lukuhetkeä odotin varmaan itse paljon innokkaampana kuin konsanaan lapsukaiseni...
  Eeva H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, minulta on jäänyt vastaamatta kommenttiisi, anteeksi. Pitäisikö käydä läpi kaikki kirjoitukset. En blogihomman aluksi ymmärtänyt varmaan poimia kommentteja esiin.

   Tämä on tosiaan hyvä pohja keskustelulle lasten kanssa. Poiminkin tämän hyllystä nyt eri-ikäisten lastenlasten vierailuja varten.

   Poista

Koronasta, sydämestä ja lukemisista (aina!)

Lumi Dele, 7v Tämä ansiokas teos on yksi vuosi sitten järjestetyn Lasten Hesarin koronakuvakilpailun satoa. Elämme toista koronatalvea. Pah...