perjantai 18. syyskuuta 2020

Päivän paras I


Toissasyksyinen kuva,
nyt kesää riittää ja kultaisten lehtien sijaan
on vielä kesäkukkia

Ajattelin aina välillä julkaista Päivän paras! -otsikolla jonkin sinä päivänä lukemani/kuulemani hyvän lauseen tai pari. Lainaukseni voi olla kirjasta, lehdistä, tv- tai radio-ohjelmasta, henkilökohtaisesta keskustelusta tai ohimennen kuulemani ajatus, joka jäi vahvana mieleen. 

Matkin tässä, hieman muunnettuna Mummin matkassa -blogin Innaa, jolla on hyviä Aamunrepäisyjä (klik).
Mietin voisinko välillä kirjoittaa myös Päivän pahimman ... eei, pidän tämän positiivisena! 

Kas tässä blogihistoriani ensimmäinen Päivän paras:
Jokaisen pitäisi olla joskus sairas, ettei tarvitsisi koko ajan olla.
(Kari Hotakaisen romaanista Huolimattomat)


18 kommenttia:

 1. marjatta

  minulla päivän paras löytyi tänään crocodile dundee -trilogian ekasta osasta, jossa paul hogan näyttelee rentoa ja ronskia takamaiden junttia.

  siinä on yksi kohta, jossa amerikkalainen naistoimittaja sue carlton kertoo michael dundeelle, miten hänen newyorkilaisystävällään kävi tuuri, kun hän löysi niin loistavan psykiatrin.

  back-woods hick -dundee ei tajua kallonkutistaja-konseptista höykäsen pöläystä ja sue selittää hänelle miten ihmiset menevät psykiatrin juttusille, koska heidän täytyy saada huojentaa mieltään jollekin. saada asiat niin sanotusti ulos.

  dundee ihmettelee ja kysyy: hasn't she got any friends? sue toteaa, että joo, i guess we could all use more mates. i suppose you don't have any shrinks at walkabout creek.

  michael dundee vastaa: ääh, meillä päin on niin, että if you got a problem, you tell wally. and he tells everyone in town... brings it out in the open... no more problem.

  meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevää, ei tarvitse itse uskoutua kuin yhdelle, Wallylle, ja sen jälkeen kulkea pystypäin, koska tietää, että muut ovat ehtineet jo sulatella ja suhteuttaa kuulemansa. Suloinen kohtaus.

   Tuota minun tekstistä irrottamaani mietettä edeltää tilanne, jossa sairaalassa paikkailtavana ollut mies kertoo kahvion myyjälle, että eihän hän ehkä täysin kuntoon tule, mutta kokee olevansa eri ihminen nyt lähdön hetkellä kuin tullessa, ja myyjä vahvistaa, että sairaalakokemukset muokkaavat ihmisen käsitystä itsestään ja maailmasta. Hakattu ja korjailtu, typeryyksistään pysäytetty mies on täysin samaa mieltä ja tekee Hotakaisen tyylille tyypillisen kiteytyksen.

   Poista
 2. MM

  ja juuri kun minä Maajusseja katsellessamme eläydyin parisuhteiden ydinkysymykseen:
  - Mitä odotat parisuhteelta? vastaamalla 'ollaan vaan'.
  Asettumisen oppimista siis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ollaan vaan" on mutkattoman hyvä parisuhdeohje.
   Kiitos, hikkaj! :)

   Poista
  2. Vois pysyä morsianehokkaat kaukana ja mies sinkkuna. :)

   Poista
  3. Noo, kyllä moni nainen nauttii siitä, että saa parisuhteessa olla vaan. Toisaalta alussa ehkä molemmat yrittävät näyttää vain parhaita puoliaan ja häärätä liikaakin yhdessä, kun ei vielä osata olla rennosti toistensa kanssa.

   Poista
 3. ”Elämä on hauska leikki, jossa vaihdetaan vaatteita”, Jussi Seppänen romaanissa Jussi Seppänen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivaltava ajatus. Minulle tulee tästä mieleen kaikenlaista: takinkääntäjät, pitää saada muuttua, käännetään uusi lehti... iskelmä Koskaan et muuttua saa, ole sellainen vain jonka nähdä mä sain...sukupuolenkorjaus... Tuure Kilpeläisen laulu Yksinäisen miehen puku, povitaskussa rakkauden mentävä reikä.

   Poista
 4. Tämä onkin hauska idea! Minä olen lukenut tänään vain sanomalehtiä pitkältä aikaväliltä, kun en ole aiemmin ehtinyt. Ensimmäisenä lainauksena mieleeni tulee turkulaisuuden kiteyttävät lauseet. Mielipidepalstan otsikko: "Pyöräilyviikko nostaa esiin pyöräilyn ilon" ja ensimmäinen kommentti siihen: "Tosiasiaedelleen on se, että Turussa etenkin työmatkapyöräilystä on ilo kaukana!"

  Oikein räjähdin nauramaan tätä yltiöpositiivista asennetta, jota turkulaisuudeksikin kutsutaan!
  Fiksumpi ja ajattelun aihetta antava lainaus sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kouvolalaisuudessa samaa. Jos esität positiivisen ajatuksen, niin kyllä se heti lytätään.

   Minun pitää malttaa, jos vielä näitä kirjoitan, lainata vain se lause. Aina tekee mieli kirjoittaa pitemmin ja selittää.

   Poista
 5. Miulle päivän paras oli vierailu 90 vuotiaan reippaan ystäväni luona ” kello viiden teellä”
  Keskustelumme yhtydessä hän totesi ” voi kun me ihmiset osattais nauttia jokaisesta päivästä, kun huomisesta emme tiedä mitään”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin kaikkein tärkein elämäntaito.
   Minulla on sellainen jumppaohjelma, jonka loppurentoutuksessa ohjaaja sanoo:"Ole tyytyväinen itseesi, iloitse elämästä ja ole onnellinen." Vaikka tiedän, mitä on tulossa, niin odotan aina tätä lausetta ja koen sen ikään kuin uutena.

   Poista
 6. HYvänä päivänä ja terveysasioiden ollessa suht kunnossa ei tule itsellä juurikaan mietittyä sen kummoisempia ajatuksia, mutta annas olla, kun kenkä hiertää tai olo on vieläkin raskaampi, niin minä huomaan (vaikka melkoinen pessimisti olenkin) ajattelevani tiuhaan - kyllä tämä tästä taas jotenkin.
  Syksykuvasi on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mieheni juuri sanoi, että liian keltainen (kirkastin vähän alkuperäisestä), ja huomaan, että ei edes tarkka mistään kohtaa, mutta tykkään tämän kuvan kullansävystä.
   'Kyllä se siitä' on yksi Mauno Koivistolta perinnöksi jääneitä lauseita.
   Minulla on tapana jännittää ja suurennella joskus asioita etukäteen. Olen keksinyt näihin tilanteisiin sellaisen keinon, että ajattelen itseni siihen hetkeen, kun pohdituttava asia on ohi. 'Kaikki on ohimenevää' on hyvä rauhoitin ja kannustin.

   Poista
 7. Marjatta, saako tätä vinkkiäsi lainata omaan blogiin? Tulisi postailtua ehkä useammin ja nekin, mitkä jäävät raakileiksi eli mietinnän asteelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai saat! Minäkin sai idean tähän toisesta blogista. Mummin matkassa -blogissa on tosi kiva tuo Aamunrepäisy, kun teksti on sananmukaisesti repäisty lehdestä.

   Pitää taas jonain päivänä itsekin julkaista Päivän paras. Minulla käy usein niin, että aloitan jotain blogissa, mutta toteutus jää yhteen tai kahteen kertaan.

   Poista
 8. Hei Marjatta, nyt vasta - jälkijunassa - huomasin että mainitset blogini tässä postauksessa ja viittaat Aamunrepäisy-teksteihini. Kiva kun tykkäät niistä niin, että haluat jatkaa sitä omilla ”repäisyilläsi” :):) Käydään lukemassa toistemme löytöjä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on nerokas idea, kun siinä on oikeasti se repäisy.

   Minulla tahtoo mennä nämä lyhyeksi aiotut sitaatit yhä pitemmiksi, kun tyylini on runsasteleva.

   Poista

Koronasta, sydämestä ja lukemisista (aina!)

Lumi Dele, 7v Tämä ansiokas teos on yksi vuosi sitten järjestetyn Lasten Hesarin koronakuvakilpailun satoa. Elämme toista koronatalvea. Pah...