lauantai 10. elokuuta 2013

Kulttuuri-ihminen?

Kyltyyri! Kyltyyri! Kyltyyri! / Tuo huuto on Suomessa syyri. / Mut mikä se on, se kyltyyri?  Näin kyseli Eino Leino vuosisata sitten. Edelleen kysymys on aiheellinen.
Olen pitänyt itseäni Kulttuuri-ihmisenä. Nyt on aika tarkistaa tilanne. Joku viisas on joskus sanonut, että määrittele itsesi vasta, kun olet kirjannut, mitä teet. Jos esim. kerrot kyselyissä katsovasi televisiosta uutisia ja dokumentteja, niin ehkä saat toisenlaisen kuvan itsestäsi, kun olet laittanut ylös kaikki mitä oikeasti töllötät, BB-talot ja Kotikadut.

No nih, otetaas tarkasteluun tämä kesä!
 Tapahtumat, joihin menemisestä olin varma:
-Iitin musiikkijuhlat
-Taidekeskus Salmelan kesä
Nämä siksi, että ovat lähellä. Ja kuinka kävi? Kumpaankaan en "ehtinyt"!

Tapahtumat, joihin menemisestä haaveilin, joitakin jopa suunnittelin:
-Sodankylän elokuvajuhlat
-Kuopio tanssii ja soi
-Lahden kansainvälinen kirjailijakokous
-Kuhmon kamarimusiikki
-Pori Jazz ja sen ohessa keskustelufoorumi SuomiAreena
-Kaustisen kansanmusiikkitapahtuma
Kuinka kävi? Täytyy tunnustaa, etten käynyt yhdessäkään. Sen sijaan kävin Verlan keskiaikatapahtumassa ja kuvautin itseni viikinki Olavi Tammiolan kanssa. Ohessa kuva meistä!
Huomio, te minua tiukkapipoisena bloggarina pitäneet: olin ajatellut pitää blogini hyvin kirjallisena, ei-kuvallisena, mutta nyt olen pehmennyt periaatteissani. Syynä lienee sama, mikä on estänyt minua osallistumasta noihin kirjaamiini kulttuuritapahtumiin: Aurinko! Aurinkoaddiktina en halua viettää aikaa neljän seinän sisällä, kun kerrankin voin nauttia lämmöstä ja valosta. Tämä kesä on ollut auringonpalvojalle aivan ihana. Olen lukenut monta kirjaa rannoilla tai parvekkeella aurinkotuolissa makoillen. Mahtavaa, että kaksi suosikkiani vapaa-ajan vietossa, lukeminen ja auringonotto, ovat yhdistettävissä. Miksi nämä kulttuuritapahtumat eivät ole syksyn loska-aikaan ja pitkin pitkää, pimeää talvea?
 
Nyt on kalenterissani aivan lähiaikoina kaksi käyntiä Helsingin juhlaviikoilla. Kerron niistä sitten, kun/jos ne toteutuvat. Sää on kääntymässä syksyisemmäksi, joten uskon, että maltan poistua parvekkeeltani.
Taas haaveilen, että sukkuloin kesällä 2014 kaikissa isoissa tapahtumissa, mutta tiedän, että se on mahdollista vain, jos pääsen talvella pitkäksi aikaa aurinkolomalle jonnekin tai jos hyvä haltijatar monistaa minut. Toinen Marjatta makaa kirja mahan päällä aurinkotuolissa ja toinen liitää happeningistä toiseen.4 kommenttia:

  1. Nurmijärven Kivi-juhlilla kesä jatkuu vielä! Laadukasta kesäteatteria sateelta suojaavan katoksen alla, autenttisessa miljöössä Taaborinvuoren museoalueella - paikalla, missä Aleksis Kivi lapsena leikki. Suosittelen käymään! http://www.kivijuhlat.fi löytyy lisätietoa. :)

    VastaaPoista
  2. Mutta Marjatta, mikään ei voita kulttyyrikeskusteluja ystävien kanssa komean ruskan keskellä, vai kuinka? Aiheita löytyy syksyn uutuuksista, vanhoista klassikoista ja omista tuotoksista puhumattakaan. Tapaamisiin pian!

    VastaaPoista
  3. Justiinsa niin!Odotan niitä keskusteluja malttamattomana...

    VastaaPoista

Pientä matkailua, makuelämyksiä ja kirjoja (tietenkin)

Paimio 14.5.2024, Kuva: Ume Edellisviikonloppuna kävimme Turussa kyläilemässä. Olimme siellä heillä syksyllä käydessämme retkeilemässä Paimi...