perjantai 15. toukokuuta 2015

Äitienpäivämietteitä 3, vanhempien tehtävä
Kuva on postikortista, kahden eläinkuvaajan Jean-Paul Ferreron ja Jean-Michel Labatin yhteistyötä. Se on nimetty Éléphanteau d'Afrique - African elephant cub ja kuvattu 2004.


15 kommenttia:

 1. Ihmisissä ja eläimissä on paljon samaa. Äiti - lapsi - suhteestakin sen huomaa. Ihan riemastuttava keksintö pistää elefantin poikanen mukaan tähän äitienpäivän sarjaan. Norsuäiti pistäisi sille tarjoamamme valkovuokot poskeensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin huomaa, kuvat lapsista ja emoista ovat hyvin samankaltaisia lajista riippumatta.

   Tuo eteenpäin tuuppaaja voi olla kyllä isäkin - ihmisellä usein on. Äidin napanuora ei aina tahdo irrota, ja hänelle suodaankin hentomielisyys. Isän pitää olla sitten se karski tyyppi, joka tuuppaa isoksi kasvaneen poikasen maailmalle.

   Poista
  2. Parhaimmillaan äiti + isä kasvattajina meneekin juuri noin että lapsi saa kummaltakin vanhemmalta erilaisia hyviä eväitä ja evästyksiä.

   Poista
 2. Suloinen kuva! Vauhtia, vauhtia pikkuinen...

  Terveisiä Kouvolasta! Lyseon pojat juhlivat keltaisissa lakeissaan ylioppilaaksi tuloaan, kaikki viimeisen päälle herrasmiehiä. Joukossa saattoi olla sinunkin tuttuja. Avecit ovat päässeet mukaan vasta muutaman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hus eteenpäin!

   Kiitos, sinä olet ollut 15 kilometrin päässä meiltä Myllykosken lähiöstä. Mies on käynyt Kouvolan lyseon. Hän sai kerran kutsun juhlaan, mutta asuimme silloin vielä Kuhmossa ja hänellä jäi lähtemättä pitkän matkan vuoksi.

   Poista
 3. Ihana kuva Marjatta <3 Äitiys on rankkaa ja palkitsevaa, välillä sitä on pelkkä roskis ja välillä rakas äiti. Mutta parasta on siinä, että lapset uskaltavat näyttää äidille myös negatiivisia tunteita, tuumin kun on oikea jättiroskapönttöolo. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rankkaa ja palkitsevaa, juuri niin, molempia vuorotellen ja jopa yhtä aikaa.
   Olet oikeassa, kotona pitää voida näyttää tunteita ja purkaa niitä, varsinkin lasten pitää saada niin tehdä. Ja ajattele Tiia, missä muualla sitä itsekään viitsii esim. kehua itseään ja selvitellä ääneen kaikenlaisia ajatuksiaan. Rento koti on paras koti! <3

   Poista
 4. Ai että, mikä kuva... Tähän tiivistyy niin paljon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsin viisivuotiaalle nimpparikorttia varastoistani ja tämä osui käteen.
   Totta, kuva puhuu tässä paljon.

   Poista
 5. Olen koettanut opetella elämään omaa elämää, mutta aina se tahtoo jäädä toiseksi! (huono oppilas),

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ymmärrettävää.
   Itselleni oli vaikeaa irrottautua elämään omaa elämää, koska koin, että minun pitäisi jäädä auttamaan läheisiäni.

   Poista
 6. Oikeanlainen ohjaus ja tuki on parasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Lasten kasvatus ei ole mitenkään helppoa näinä päivinä.

   Poista
 7. Niin ihana kuva ja suorastaan rakastan elefantteja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Eläimissäkin pikkuiset ovat suloisempia kuin aikuiset. Mittasuhteet ja ilmeet, pehmeys (ei kylläkään norsuvauvalla), kaikki tämä lisää rakastettavuutta. <3

   Poista

Torsti Lehtinen, Sanojen avaruus

Torsti Lehtinen on tehnyt töitä kirjailijana, kääntäjänä, toimittajana ja kirjoittamisen opettajana.  Olen aina ajatellut, että jos jo...