tiistai 14. tammikuuta 2014

Kun Marjatta haasteeseen vastasi


Juuri kun olin änkyröinyt, etten viitsi osallistua haasteisiin, sain Mummin matkassa–blogin Inna Vaaralta haasteen. Inna tietenkin vakuutti, ettei ole mikään pakko vastata. Täältä pesee! 

 
1. Mikä on sisustustyylisi?
Pohjoismainen, avara, selkeä, ei turhia hörsöjä. Joulun jälkeen vaihdoin kaikki keittiön punaiset tekstiilit patalappuja myöten keväänvihreisiin, joten kait minun tyylistäni sisustaa voisi sanoa myös, että vaihtelunhaluinen.

2. Mihin huoneeseen olet panostanut eniten sisustaessasi?
Olohuoneeseen, jonka valoisuudesta ja kesäväreistä pidän: vaaleaa puuta, luonnonvalkoista, siniharmaata ja tehostevärinä iloista punaista. Iso koko seinän peittävä kirjahylly on vaalean siniharmaa.

3. Mihin käyttäisit paljon rahaa ilman huonoa omaatuntoa?
Lapsiin ja lastenlapsiin. 

4. Mihin käytät paljon rahaa?
En käytä paljon rahaa oikein mihinkään. Varmaan käyttäisin matkoihin, jos olisi mahdollisuus. Kauniit vaatteet, leivoskahvit, lehdet ja pienen budjetin matkat silloin tällöin ovat ihan välttämättömyys!

5. Mistä onnesta unelmoit?
Unelmoin ihanista matkoista. Nautin matkoista mieheni tai isomman Mentula-klaanin kanssa ja myös yksin. Nuorempana oli pakko päästä kylmästä Kainuusta Välimerelle yksin rentoutumaan ja lukemaan kirjoja rantapetille viikoksi. Sitten jaksoin taas olla kiltti äiti ja sosiaalinen ihminen työssäni. Nyt on omaa aikaa riittämiin, joten yksin matkaamisen tarve on vähäisempi ja kaupunkilomat kiinnostavat yhtä paljon kuin biitsit.
Toinen asia, mistä unelmoin ja minkä varmaan toteutankin, on Once in a lifetime –Juhla. Minulla ei ole ollut oikein koskaan henkilökohtaisia juhlia, joihin kutsuisin kaikki tärkeimmät ihmiseni. Viime kesänä kuopuksen häissä huomasin, miten mukavia tällaiset hyvin suunnitellut juhlat voivat olla, ja siitä asti on haave/suunnitelma itänyt.

6. Mikä olisi mielestäsi huonoin onni?
Huonoin onni? Siis onnettomuus. Se, että jokin läheisistäni sairastuisi vakavasti.

7. Missä asiassa olet tunnollisin?
Olen aika tunnollinen kaikessa. Siksi rajaan tekemiseni sopiviksi. Ryhdyn johonkin vasta, kun tiedän, että varmasti osaan asian ja että minulla on siihen aikaa. Tämä blogiasia on poikkeus. Tähän vain heittäydyin, vaikka en hallitse ollenkaan blogin teknistä puolta. Toisten blogeissa on kirjailijalistat, jaottelut kirjablogeihin ja muihin seurattuihin, ja ties mitä hienoja juttuja. Minä se vaan kirjoittelen. Nyt kun olen nämä puutteeni oivaltanut, käännyn varmaan pian mikrotukihenkilöni Ritari Unton puoleen.  

8. Minkä inhimillisen virheen annat helpoiten anteeksi?
Höpsöyden ja unohtamisen, koska tiedän, että tunnollisuudestani huolimatta möhlin ja unohdan itse aika paljon. 

9. Mikä on naisen parhain ominaisuus?
Hellyys. Luotettavuus. Hyvä kumppanuus.

10. Mikä on miehen paras ominaisuus?
Hellyys. Luotettavuus. Hyvä kumppanuus.

Lisään vielä yhden oman kysymyksen ja vastaan siihen.

11. Mitä olet lukenut tänään?
Kouvolan Sanomat, HS ja Sauli Niinistön kirjaa Hiljaisten historia. Luulin , että se on näitä vaalikampanjakirjoja, mutta yllätyin. Kirja on kaunokirjallinen teos, hyvin oivaltava, pohdiskeleva ja terävä.

Lähetän tämän haasteen edelleen seuraaville kahdelle bloggarille: Ilselä-blogin Minnalle ja Millainen elämä -blogin Millalle. Vastatkaa, jos tuntuu siltä tai unohtakaa koko juttu.

6 kommenttia:

 1. Kiva kun änkyröinnistä huolimatta vastasit. Oli mukava lukea vastauksiasi, paljon löytyi yhtäläisyyksiäkin. Itse aloin vähän innottomana vastata kun sain jaasteen. Mutta hämmästyksekseni huomasin että " itsensä paljastaminen" olikin aika kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Minäkin vähän epäröin juuri sitä, miten paljon kertoo itsestään. Toisaalta, kun lukee toisten blogeja, niin huomaa, että henkilökohtaisuus tekee monesti postauksesta kiinnostavan.

   Poista
 2. Kiinnostavaa! Kannattaa muuten pitää nuo Once in lifetime- juhlat. Minä tein niin ja vaikka olen muuttanut länsirannikolta 25 vuotta sitten tänne Keski-Suomen saarelle, vieraissa oli yli puolet ystäviä 40 vuoden takaa. Teema oli tietysti: Make love not war eli hippiys;) Ostin jopa sen aikaisia ja porukallemme tuttuja bändien levyjä CD:nä aidon tunnelman varmistamiseksi. Kukaan ei lopettanut ennen aamuviittä!

  Annoin miehelleni tuon Saulin kirjan aikanaan lahjaksi ja hän piti siitä paljon.

  Matkat...alpit, Irlanti, alpit, Skotlanti, alpit...Nyt on se aika, että olisin vain matkoilla, mutta just valmiiksi saatu kolmas remontti hiukan hidastaa seuraavaa lähtöä, mutta reitti on jo karttaan piirretty.

  Toivon, että elämääsi mahtuu paljon matkoja ja että se on kaiken kaikkiaan seikkailu.

  VastaaPoista
 3. Kyllä, seikkailua sen olla pitää!

  "Make love not war" on hyvä teema. Juhlissa on ehdottomasti oltava hyvä teema ja paljon hauskaa ohjelmaa. Kaukana ovat vanhanaikaiset pönötysjuhlat.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Marjatta, juuri työstän vastausta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kivasti vastasit. Pistitpä kovan vastahaasteenkin.

   Poista

Koronasta, sydämestä ja lukemisista (aina!)

Lumi Dele, 7v Tämä ansiokas teos on yksi vuosi sitten järjestetyn Lasten Hesarin koronakuvakilpailun satoa. Elämme toista koronatalvea. Pah...