keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Etsivä hakee


Kuva. Ume

Katselin millä hakusanoilla blogiini on viime aikoina tultu käymään kirjailijoiden ja kirjojen nimien lisäksi. 


heikki oli pikku intiaani laulunsanat

aiti poika tytto sex

juoksin kuin susi turkka


iso povi


kitara sinä valitsit minut


kammottavuus


keskinivel 


myöhemmin


hänenlaisensa 


irrallisesti 

Tämä lähtee nyt Sodankylään ystäviä tapaamaan ja elokuvia katselemaan. Irrallisesti aivan, hänenlaisensa. Mukanaan matkalukemisena Merete Mazzarellan romaani  Alma - Edelläkävijän tarina. Onnellisena kun sai särkevän hampaansa hoidetuksi; kaksi turhaa käyntiä yleisellä puolen päivystyksessä, ja sitten yksityiselle, jossa ongelma hoidettiin ja pääsee kivuttomana matkaan. 
Ei tykkää tästä tilanteesta terveydenhoidossa yhtään. 

Mukavaa loppuviikkoa, take care everybody!


Lisäys 15.6.
Uusia hakusanoja: irstailija, hempeämielinen ja käsitteellisyys. Saiskohan näistä sopivassa järjestyksessä runon?
Terveiset Sodankylän filmijuhlista. Hyvä meininki!

12 kommenttia:

 1. En minäkään tykkää tästä tilanteesta yleisen puolen terveydenhoidossa. On omakohtaista kokemusta käypähoitoruljanssista. Terve järki on unohdettu lääkekokeilujen riemulaariin. Alkaa vaikuttaa, että kokeilujen takana on eri lääkeyhtiöiden intressit!

  Mukavaa matkaa Sodankylään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla sattui niin huonot päivystävät hammaslääkärit, että se on aivan uskomatonta. Kävin viikon välein särkevän hampaan vuoksi. Kummallakaan kertaa ei kuvattu, ensimmäinen lääkäri paikkasi pienen raon eli paikka paikan päälle, ja toinen kidutti puhaltamalla yhä uudestaan kylmää ilmaa sen yhä pahemmin särkevän hampaan juureen ja hiomalla sitä päältä, mikä tuntui tosi kipeältä, koska hammas oli kaiken aikaa poikki koko pituudeltaan paikan alta. Yksityisellä asia selvisi heti ja hammas poistettiin kivutta. Se on taaimmaisin, joten poisto ei edes haittaa.
   En ymmärrä, miten joku voi tehdä työnsä noin huonosti.

   Meillä kehotetaan varaamaan aika terveyskeskuksen hammaslääkärille kahden vuoden välein, minullakin olisi nyt aika heinäkuulle tosi osaavalle espanjalaislääkärille, jolla olen käynyt monta vuotta, mutta eihän ne ongelmat noin aikataulun mukaan mene!

   Teen varmaan valituksen noista kahdesta turhasta käynnistä, satanen hukkaan ja turhaa kivun aiheuttamista. Jälkimmäinen suhtautui jopa pilkalisesti, kun sanoin, että en voi lähteä matkaan tämän säryn kanssa, burana 800 käytössä eikä sekään auta. "Semmoista sattuu, seuraillaan." Hän varmaan näki tilanteen, mutta ei uskaltanut tai viitsinyt tehdä mitään.
   Vai onko resurssit sellaiset, ettei saa tehdä mitään?

   No nyt ollaan jo matkalla Sodankylään. Olen niin onnellinen, kun pääsin kivusta.

   Poista
  2. Olen vuoden odottanut uutta lääkettä, koska sitä ei saa ennen kuin on kokeillut kolmea muuta lääkettä. Kokeilun seurauksena meni yöunet ja verenpaine alkoi heitellä ja vatsa sekaisin. Odotan edelleen lääkehoitoa ja nyt sain lähetteen Tyksiin.

   Poista
  3. Ei kuulosta hyvältä tuollainen.
   Onneksi sait lähetteen.
   Tsemppiä Mari!

   Poista
  4. Mai tarkoitan. (Puhelimen syy,
   Sanasyöttö muuttaa 😑)

   Poista
 2. Hammaslääkärijonot ovat pitkiä, ja ihmettelen eikö se ole perustuslain vastaista, kun kaikki nykyiset ja edelliset sotemallit ovat olleet perustuslain vastaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Joitain terveysasioita hoidetaan julkisessa terveyden hoidossa tosi heikosti, esim. hampaat ja silmät. Toisia taas hyvin, kuten syövät.

   Poista
 3. MM

  noh, noh!

  Kemppinenpä on tätä mieltä saatuaan jokin päivä sitten rytmärin:

  'Poliittinen maailmankatsomukseni muuttui eilen täydellisesti. Jorvi eli julkisen puolen palvelu oli joka suhteessa tyrmistyttävän hyvä. Koko henkilökunta toimi komeasti yhteen...'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, kyllä ne näitä hoitaa. Ja paljon muutakin.

   Minä olen saanut tosi hyvän hoidon rintasyöpään ja keuhkokuumeisiin. Keinonivel lonkassa on toiminut erinomaisesti jo kymmenen vuotta. Nuori kirurgi kertoi leikanneenaa noin 500 lonkkaa ennen minun operaatiotani.

   Katso, mitä kerroin Maille.
   Minä sain nyt tämmöistä heikompaa palvelua. Tuli mieleen Mengelen klinikka.
   Aion kysyä, pitääkö maksaa laskut, kun en saanut apuakaan.

   Poista
  2. Meillä Suomessa koulutettiin jossain vaiheessa liian vähän hammaslääkäreitä, kun luultiin, että ihmiset ovat oppineet hoitamaan hampaitaan. Mutta sitten tuli karkkilaarit kauppoihin ja viihdemässytys, minkä seurauksena lapsillakin on tosi huonoja hampaita.

   Meidän lähihammashoitolassa on neljä nuorta lääkäriä Espanjasta, tosi hyviä ja pidettyjä.
   Nämä minulle sattuneet päivystävät lääkärit olivat ihan muita.

   Poista
  3. MM

   kyllä muutos huonompaan koululaisten hammashoidossa oli melkoinen. Yhteenaikaan koulullamme kävi parin hammashoitajan partio fluoripurskututtamassa ja valistamassa oppilaita pari kertaa kuukaudessa + kaikilla vuosittainen hammaslääkäri. Siitä hiipui vähitellen.
   Purskuttajat haihtuivat eikä hammaslääkäriinkään kutsuttu kuin parin kolmen vuoden välein.

   Vaikka kuten sanoit: irtokarkinsyönti lisääntyi valtavasti samoin, Päätalon termein, lemunaatin.

   Poista
  4. Puheterapeutit myös ovat hävinneet kouluista. Kun omat lapset olivat koululaisia, niin ärrät ja ässät kartoitettiin ja korjattiin.

   Poista

Kolmanteen ja neljänteen polveen...

Kuvassa vasemmalla maamies isäni, kausipalkollinen Anni, ryhdikäs Mamma ja lempeä Pappa, minä Papan edessä 3-vuotiaana ja viimeisenä oikeall...