torstai 29. lokakuuta 2015

Iloisena tunnustuksista, kiitos Cision ja Miska


Onnitteluruusu minulle!
Menen yleensä aamukahvin ja sanomalehtien jälkeen katsomaan sähköpostini. Vau mikä uutinen, minun - minun!!? - blogini on valittu Cisionin kirjallisuusblogien Top 10 -listaan! Kiitos Cision-raati!
Minut valtasi onnellisuuden tunne. Olenhan blogannut vasta päälle kaksi vuotta vaatimattomalla tyylillä. En ole Facebookissa enkä twiittaa. Vasta tänä syksynä viitsin opetella kuvankäsittelyä; rakas aviomieheni teki minun blogikuvani siihen asti. Ja vasta hiljattain laitoin tunnisteita takautuvasti kirjoituksiini. 
Laitan tähän linkin, josta löytyy palkitut ja tämän tunnustuksen perustelut. Voitte miettiä, miksiköhän minun blogini on noin huomioitu ja miksi olen päässyt noiden osaavien ihmisten joukkoon. 
Onnittelut toisille listalla mainituille!
Itse päättelen, että palkitsemiseni peruste olette TE lukijat ja kommentoijat! KIITOS! Palkinnon antajat ovat varmaan huomanneet kommenttiketjut fiksuine keskustelijoineen. 
Poikani, jolle ensimmäisenä soitin tunnustuksesta, sanoi, että hänen mielestään minun blogini ansio on myös sen tietty vanhanajan rauhallisuus. Ah, niinkö? Odottelen kyllä aina, että minulla on oikeasti asiaa ennen kuin kirjoitan. En kirjoita hyvästäkään kirjasta ellen löydä jotain näkökulmaa, mikä houkuttaa näpyttelemään ja kertomaan myös omista mielipiteistäni tai kokemuksistani. Siksi muutin kirjani nimenkin Marjatan kirjaelämyksiä muotoon Marjatan kirjaelämyksiä ja ajatuksia

Viime aikoina olen kirjoittanut ehkä vähän harvemmin, koska osan kirjoittamisen halustani ja energiastani on vienyt kirjoitusten väsääminen lapsuusmuistoista elämäkertakirjoituskurssille.

Nyt olen niin hyvällä mielellä että! 


Sain jokin aika sitten kivalta Kirjoitan ja luen, siis olen blogin Miskalta Liebster Award -tunnustuksen ja haasteen, johon liittyy 11 kysymystä. Kiitos Miska, olet ihmeellinen! Käykää Miskan blogissa, vasta lukiolainen ja kirjoittaa niin hyvin ja niin viisaasti.

Haasteen säännöt:
1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5 - 11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Miskan laatimat kysymykset ja minun vastaukseni

1. Minkä perustella tartut kirjaan ensimmäistä kertaa? Kansi, juonikuvaus vai jokin muu?
Se vaihtelee. Joskus kaikki nämä vaikuttavat. Esimerkiksi Joan Didionin elämäkerrallinen kirja "Iltojen sinessä" veti minua puoleensa, koska tiesin siitä luettuani hänen toisen kirjansa, johon sain puolestaan vinkin Ullan luetut kirjat -blogin Ullalta, siis bloggarin suositus vaikutti. Ja kun näin kirjan, olin aivan myyty sen kannen sinisyyden vuoksi.

2. Oletko pöytälaatikkokirjoittaja? Siis luetko vai tykkäätkö itse luodakin jotain? Mitä kirjoitat jos kirjoitat?
Käyn kerran viikossa elämäkertakirjoitusryhmässä, jonne kirjoitan joka kerraksi yhden lapsuusmuistelun. Toistaiseksi ne ovat olleet kipukohtien ja häpeän hetkien sanallistamista, mutta eiköhän sieltä ala löytyä myös aurinkoisten hetkien kuvauksia. En sitten tiedä, mitä niillä kirjoituksilla teen. Niitä tulee kurssilla päälle kaksikymmentä, joten niistä voisi tehdä pienen omakustannekirjan lapsille ja lastenlapsille.

3. Mitä muuta harrastat kuin kirjallisuutta?
Harrastan elokuvia, teatteria ja taidenäyttelyissä käymistä. Liikuntamuodoista pidän kävelystä ja pilateksesta. Minusta on hauska myös katsoa viihdettä televisiosta, Maria Veitola yökylässä, Modern Family, Downton Abbey yms ja dokkareita.

4. Oletko sosiaalinen lukija? Pidätkö pitkistä keskusteluista lukupiirin tai ystävän kanssa vai onko lukeminen sinulle henkilökohtainen kokemus? (kuten se minulle aika pitkälti on, jos ei oteta lukuun bloggaamista)
En ole ollut koskaan lukupiirissä. Luulen, että olisin kärsimätön. Sen sijaan on kiva jutella ystävän kanssa kirjasta, jonka molemmat olemme lukeneet. Yleensä kyllä luen vain itsekseni ja bloggaan osasta lukemaani.

5. Kuinka bloggaaminen on muuttanut sinua?
Se on tuonut itsetuntemusta. Se on antanut iloa. Käyn aika paljon lukemassa toisten blogeissa, ja moni bloggaaja tuntuu jo vanhalta tutulta tai jopa ystävältä. Blogikirjoittelussa on vähän vanhanaikaista kirjeiden kirjoittamisen makua, hidasta ihmissuhteiden rakentelua.

6. Kuinka pitkään hiot blogipostauksiasi? Kirjoitatko kerralla kaiken vai palaatko myöhemmin muokkaamaan?
Kirjoitan aikalailla yhtä päätä, sitten korjailen ja paikkailen. Yleensä silti huomaan julkaistussa kirjoituksessa virheitä ja palaan korjaamaan niitä. 

7. Kuinka rehellinen uskallat olla blogatessasi?
Hyvin rehellinen.

8. Kerro yksi asia, joka ilahduttaa sinua tänään.
No, nyt on helppo: tuo Cisionin tunnustus! Parvekkeen kynttilälyhty ja joulun ajattelu. Siinä tuli jo kolme.

9. Kerro yksi asia, johon olet tyytymätön.
Se, että nykyään on sopivaa vihata julkisesti.

10. Kehu itseäsi muutamalla virkkeellä.
Olen tyytyväinen elämääni. Olen aika kiltti. Olen pärjännyt vaikeuksista huolimatta.

11. Oletko hetkessä eläjä? Osaatko nauttia pienistä asiosta?
Kunpa osaisinkin olla enemmän hetkessä eläjä! Kyllä minä murehdin aika paljon, mutta jos vertaan itseäni moniin mestarihuolehtijoihin, niin en sittenkään kohtuuttomasti. 
Osaan nauttia pienistä asioista. Minulle esimerkiksi riittää vaatimaton matkustelu, en valita helposti muhkuraisista tyynyistä. 

Tämä tunnustus ja haaste on nyt kulkenut niin monella - minäkin haastoin jo aiemmin toisia blogeja - että taidan jättää tällä kertaa tähän.  
Kaikki kirjablogit ovat palkinnon arvoisia Liebstereitä ja top-blogeja. ♥

51 kommenttia:

 1. Onnea Marjatta tunnustuksista :) Minä olen samanlainen kirjoittaja, kirjoitan melkein aina yhtä soittoa tekstin ja käyn sitten korjailemassa, kun näen kirjoitusvirheitä. Aikaisemmin kirjoitin kaiken etukäteen ja siirsin sitten koneelle. Jos kirjoitan väsyneenä, enkä tarkista tekstiä ja vain näppäilen, saan aikaiseksi hyvät naurut, kun teksti on pilipompelitekstiä. Muuten ihana harrastus tuo elämäkertakirjoituskurssi. Voisin harkita sellaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai!
   Joo, mullakin tulee hirveästi kirjoitusvirheitä. Kommenteihinhan niitä jää.
   Elämäkertakirjoitus on kiinnostavamapaa kuin luulinkaan. Ajattele, meillä Kouvolassa on peräti kuusi ryhmää, kaikissa kymmenkunta osallistujaa. Menin mukaan, vaikka en tiennyt kuin kaksi muistoa, joista halusin kirjoittaa, mutta olen huomannut, että muistelu sysää esiin uusia muistoja. Ryhmässä on joitain miehiä (meidän ryhmässä on peräti neljä miestä!) jotka kirjoittavat työelämästään, mikä on myös erittäin mielenkiintoista.

   Poista
 2. Onnittelut! Sinun blogisi todella ansaitsee paikan TOP 10 listalle. Tyylisi kirjoittaa on huoliteltua, hyvää tekstiä, jota on mukavaa lukea. Pidän kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, aimarii! Kuten tuolla sanoin, niin lukijat myös vaikuttavat.

   Poista
 3. Lämpimät onnittelut, Marjatta! Sinä olet tosiaan ihanan avoin ja rehellinen bloggaaja. Pidän blogissasi siitä(kin), miten tuot tänne kirjallisuutta ja kulttuuria, mutta myös omaa arkeasi iloineen ja suruineen. <3

  Joulun ajattelu tekee minutkin iloiseksi. Olen jo puolisalaa selaillut vanhoja joulukirjoja ja -lehtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Ja isosti onnitteluja sinulle kolmannesta sijasta! Olisin hämmästynyt jos ei sinua olisi tuolla listallal <3

   Minusta on mukava kirjoittaa monipuolisesti. Nyt alkaisi kyllä olla taas kirjapostausten vuoro. Olen lukemassa Mankellin romaania Likainen enkeli.

   Voi ihana joulun odotus! Minä aion käydä huomenissa lahjakaappini kimppuun. Sinne on jäänyt jo monen vuoden ajan kirjoja ja muita lahjoja, joita en sitten antanutkaan, koska keksin jotain parempaa. Nyt en jätä sinne mitään, vaan jaan nämä pois.
   Joulukoristelut ja kortit, se kaikki ihanuus...

   Poista
 4. Onnittelut tunnustuksesta! En yhtään ihmettele, että olet Cisionin listalla. Sinulla on hieno omaääninen blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Margit! Minulla on tunnustuksen saaneista blogeista vähiten virallisia seuraajia ja teknisesti vaatimaton blogi, mutta ilmeisesti valitsijat katsoivat muita asioita. Minulla on hyvä sisältö ja erityisen hyvät kommentoijat! :)

   Poista
 5. Kiios ihanista vastauksistasi! Onnittelut Cisionissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miska! Pidän sinun blogistasi paljon. On tämä kirjabloggaus ihmeellinen asia. Se saattaa tuoda yhteen lukiolaisen ja eläkkeelle jääneen opettajan.

   Poista
 6. Onnea hienosta sijoituksesta! En tiedä yhtään, miten Cision toimii, mutta kärkikymmenikössä on juuri ne kirjabogit, joita itse tykkään seurata & lukea. Kaikissa top 10 -blogeista on pohdintaa paljon ja oma ääni, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria!

   Minä olen myös seurannut kaikkia muita paitsi Bokbabbelia, jota nyt aion ryhtyä seuraamaan.

   Yksi pieni kritiikki minulla on tuohon listaan. Miksei yhtään miestä? Aiemmin siellä on ollut ainakin Antiaikalainen, mutta hänen bloginsa ilmestyy nykyään Imagessa, joten hän on tämän ulkopuolella. Ehkä miehillä on usein rajatumpia aihealueita, jotka eivät vedä niin paljon lukijoita. Itse seuraan monia hyviä miesten pitämiä blogeja.

   Cision kertoo valintakriteereistään näin:
   "Onko kyseessä top-blogi? Blogin sijoitukseen listauksessa vaikuttavat lukijoiden määrä ja blogiin tehtyjen viittausten todennäköisyys muualla verkossa (esimerkiksi hakukoneiden hakutuloksissa tai Twitterissä).
   Cisionin menetelmässä painotetaan erityisesti linkityksiä ja kommentteja. Lisäksi top 10 -blogien osalta arvioidaan päivitystiheyttä, päivitysten lukumäärää sekä bloggaajan ja lukijoiden välistä vuorovaikutusta. Vuorovaikutuksen laajuutta arvioimme paitsi blogin kommenteista myös blogin ulkopuolella, kuten Twitterissä ja Facebookissa, käydystä keskustelusta. Kehitämme jatkuvasti sosiaalisen median tutkimusmenetelmiämme sekä arvoimme uusia mittareita ja tietolähteitä. Pyrimme mittauksissa mahdollisimman täsmälliseen lopputulokseen."

   Poista
 7. Paljon onnea Marjatta! Lukija vaistoaa blogistasi aidon ystävällisyyden ja monipuolisen kiinnostuksen asioihin. Myös sellaisen helppouden mikä tulee ihmisestä kun on sinut itsensä kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, tämä mitä sanot tuntuu niin hienolta!

   Minusta on valtavan hienoa tulla huomatuksi, mutta samalla tuntuu vähän nololta, kun tiedän niin paljon hyviä blogeja, tuollaisia omaäänisiä, jotka ovat minun mielestäni yhtä hyviä kuin minun, esim. juuri sinun blogisi.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katriina! Kiitos sinulle, että olet liittynyt lukijakseni ja ollut myötävaikuttamassa listasijoittumiseeni.

   Poista
 9. Onneksi olkoon. Hyvä, rakentava, reipasotteinen blogisi
  sai ansaittua tunnustusta. Se kuuluu minunkin Top Ten -
  suosikkeihini ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita! Sinulta sain taas uuden kehun, reipasotteinen! Se on totta. ♥
   Tiedätkö mitä - sinulla on sama piirre, ja se on varmaan meidän ammattiin liittyvä. Opettajan on oltava reipasotteinen. Jos ei ole sitä alun alkaen, niin se piirre voimistuu työssä.

   Poista
 10. Onnea hyvästä sijoituksesta! Hieno juttu, mutta ei mikään ihme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuntuu ihan kuin olisi joulu ja saisi lahjoja. :)

   Poista
 11. Sydämelliset onnittelut -- olet niin ansainnut tunnustukset! Koska kirjoitat myös aroista aiheista ja erikoisemmista kirjoista etkä vain niistä, jotka ovat blogirummutuksen vuoksi pinnalla.
  Ja minä ainakin koen, että meistä on tullut ystäviä täällä blogimaailmassa. Siitä halaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna kiitos - ja kyllä, tunnen samoin. Olen kokenut monta kertaa samaistumista sinun kokemuksiiisi ja lukenut kyynelsilmin sinun tuskastasi Isisin tuhotessa muinaisaarteita ja uhatessa sinun tuntemiasi ihmisiä.
   Arat aiheet vetävät minua puoleensa, myös ne mitä monet välttävät, uskonto ja politiikka. Haluan olla "pienten puolella".
   Eräs arka aihe, sairaudet ja varsinkin rintasyöpäpostaukseni ovat varmaan myös tuoneet minulle erilaisia lukijoita.

   Poista
 12. Maratta, lämpimät onnittelut! Sinä ja blogisi hienon hieno olette tunnustuksenne ansainneet! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa Reetta! Minun mielestäni myös sinun blogisi olisi ansainnut sen. Ehkä seuraavalla kerrallal!

   Poista
 13. J-näppäin takkuilee tänään, siis: Marjatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa. Jossakin ulkomailla nimeni on äännetty Marietta. :)

   Poista
 14. Onnittelut 🌷🌷🌷 Sinulla on omanlainen ääni ja jutut, ja se on kiinnostavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Blogger on jotenkin muuttanut kukkasi kysymysmerkeiksi. Huomasin kyllä kukat saapuneessa kommenttipostissa. :)

   Poista
 15. Onnea! En yhtään ihmettele menestystäsi :) bloggaat sopivalla sekoutuksella monenlaisista aiheista ja keskustelet mielellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack så mycket Serentis!
   Tykkään kyllä kovasti keskustella. Alunperin ajattelin kirjoittaa vain kirjoista ja muista kulttuuriasioista. Ihmettelin, että monissa kirjablogeissa puhutaan muustakin ja suhtauduin jopa paheksuen liian laajaan aihepiiriin ja kuvallisuuteen. Mutta sitten tuli sairausjutut ja pakolaiset, joista on ollut ihan "pakko" kirjoittaa. Ja kun opin kuvien tekemisen, niin nekin ovat lisääntyneet. Tiukkapipoisuus hävisi siis äkkiä, kun pääsin sisälle blogimaailmaan.

   Poista
 16. Vanhanajan rauhallisuutta - juuri niin! ♥ Ihailen ja arvostan elämänkokemustasi ja näkemyksiäsi, perusteltuja mielipiteitäsi ja sitä, että sinulla on voimaa ja viisautta ottaa elämä vastaan sellaisena kuin se on tullakseen. Olet hieno esikuva kenelle tahansa naiselle!

  Onnea, ihana Marjatta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sara!
   Minua on alkanut myös vähän nolottaa, että menin hehkuttamaan tätä sijoitusta näin isosti. Monet listalle sijoittuneet ovat ohittaneet koko asian tai maininneet siitä vain lyhyesti. Minä innostuin niin paljon, että unohdin "vanhanajan rauhallisuuden". Suomalaiseen mentaliteettiiinhan ei kuulu itsensä kehuminen. :)
   Mutta jospa tieto minunlaiseni blogin palkitsemisesta toimisi aloitteleville bloggareille esimerkinä siitä, että ei tarvitse olla ulkoisesti hieno blogi eikä tarvitse viedä sitä Facebookiin yms. ja silti voi tulla huomioiduksi Cisionissa, joka tarkkailee medianäkyvyyttä.
   Itse pidän kaikkein tärkeimpänä blogikirjoittelussa ajatustenvaihtoa. Hyvän kirjoituksen aikaansaaminen antaa nautintoa, mutta sitten sen kruunaa kommenttikeskustelut.

   Poista
  2. Ai anteeksi Sara, unohdin onnitella sinua! Sinun tasokas blogisi on myös tuolla listalla. Onnea! ♥

   Poista
 17. ❤ Sydän täältäkin sekä ihanalle blogillesi että ihanalle itsellesi! On ilo lukea blogisi rohkeita ja humanistisia ajatuksia, ja aina vähän viisastua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, olen otettu kauniista sanoistasi. ♥
   Kannattaa varmaan jatkaa sitten samalla tyylillä. Ja enhän minä muuta osaakaan. :)

   Poista
 18. Myöhäiset onnittelut minultakin! Ansaitset huomionosoitukset. Tykkään lukea blogiasi, vaikka en usein kommentoikaa. Miksi tykkään? Poikasi ilmaisi asuan hyvin "vanhanaikaisen rauhallinen" - sopii minun kategoriaan. Ja saan myös hyviä kirjavinkkejä, joskaan entykkää lukea englanniksi. Miksen sitten kommentoi? Suurin syy lienee se, että luen vähän, joskin nyt eläkkeellä lukuintoni on lisääntynyt. Toinen syy löytynee konservatiivisuuteni: olen huono nettikeskustelija. Tykkään keskustella tai jutustella kasvotusten. Pelkät sanat ovat usein liian kovia ja alttiita väärinymmärryksille. Olen iloinen puolestasi, huomionosoitukset ilahduttaa ja antaa uutta intoa kaikessa puuhassa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inna!
   Olet oikeassa tuossa kommenttien väärinymmärtämisessä. Kun äänensävy ei tule esiin, edes hymiöillä, niin pienkin kritiikki voi tuntua kovalta. Olen kokenut tämän kommentoidessani, kun en ole ymmärtänyt, että jokin asia mikä itselle on vain asia. onkin toiselle tunneasia. Tuollainen jää kaivertamaan. Itseeni kohdistuvassa kritiikissä olen aika paksunahkainen ja koen, että jatkamalla sitkeästi erimielistä keskustelua asiat asettuvat lempeisiin uomiin.

   Minäkin käyn sinun blogissasi paljon, myös kommentoimatta. Sinun kuvasi, niin uudet kuin vanhatkin, ovat mahtavia.

   Poista
 19. Onnea, onnea, onnea vaan!
  Punainen tupa ja potaattimaa!
  Olet kyllä ystäväni huomionosoituksen ansainnut ja yhdyn täysin poikasi kommenttiin. Vanhanaikainen rauhallisuus, lukemasi syvällinen pohdinta ja miellyttävä lähestyminen ovat sinun vahvuutesi.
  Onnittelijoita RjaK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Tämä oli kyllä SUURI uutinen!
   Olen ollut iloinen, muta kokenut myös monenlaisia tunteita.
   Ilo ensimmäisenä. Sitten pian epäuskoista epäröintiä - olenko tuon arvoinen, mutta jos kerran luotettavat mittausmenetelmät kertovat, että blogini on suosittu, niin kai sitten, Ja sitten nolostelua - olenko ollut jotenkin tyrkky, kun pääsin tällaiselle listalle. Lopuksi taas järkevä ajatus: miksi sitä sitten kirjoittaisi julkisesti, jos ei odota, että luetaan!
   Sijoittelu tuo myös syyllisyyden toisten hyvien listalle sijoittumattomien bloggareiden takia. Tämä on varmaan vähän samaa kuin mitä muutamat Finlandia-ehdokkaaksi päässeet ovat kertoneet tuntemuksistaan, vaikka onkin eri tason kirjoittelua ;).
   Olen huomannut joidenkin toisten listalle sijoittuneiden postauksissa samansuuntaisia pähkäilyjä.
   Kyllä on kiitoksen vartaanottaminen ihmispololle vaikea asia!!!

   K:lle terkut, Riitta!

   Poista
 20. Myöhästyneet onnittelut! En ole vähään aikaan käynytkään sivuillasi ja paljon olenkin menettänyt. Jatka vaan hyvällä linjallasi. Jotenkin sinun jutuissasi yhdistyvät kokemus ja nuorekkuus♥
  t. manu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos manu! Nuorekkuus tulee varmaan siitä, että olen tehnyt 35 vuotta työtä hauskojen murrosikäisten kanssa. ;)

   Poista

Torsti Lehtinen, Sanojen avaruus

Torsti Lehtinen on tehnyt töitä kirjailijana, kääntäjänä, toimittajana ja kirjoittamisen opettajana.  Olen aina ajatellut, että jos jo...