keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kirjastoni tällä hetkellä Strand KönyvtárTerveisiä Balatonalmádista! Täällä ranta-alueella on auringonpalvojille pieni rantakirjasto, jonka valikoimaan en ole vielä tutustunut.

Seison rantakirjaston edessä Suomesta tuotu kiinnostava kirja kädessä. Kirja on Me muut, Kirjoituksia yhteiskuntaluokista. Muut matkakirjani ovat Luiz Ruffaton Rutosti hevosia ja L.P.Hartleyn The Go-Between. Olen lainannut kaikki matkakirjani minua upeasti palvelevasta Kouvolan sivukirjastosta Myllykoskella. Käyn paljon myös Kouvolan pääkirjastossa.

Kerron kotikirjastoistani kun palaan.

Eläköön suomalainen kirjasto!

26 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Jokke! Oli pakko tarttua tilaisuuteen, kun huomasin Kirjabloggaajat kirjastojen puolesta -tempauksen ja silmiini sattui Balatonin lomarannan kiva kirjastokoju, josta saa ottaa luettavaa vapaasti.

   Poista
 2. MISSÄ sä oikein oot! Unkarissa? Siellä on ainakin Balaton-järvi, jossa olen uinut. Nauti (nauttikaa)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Unkarissa, yhdessä Balaton-järven lomakeskuksista. Vanhin poika ja vaimonsa ovat olleet täällä lähellä, Veszprémissä vaihto-opiskelijoina. He halusivat verestää muistojaan ja näyttää lapsille tärkeitä paikkoja. Vuokratalossa on niin paljon petipaikkoja, että mekin lähdimme kimppaan. Juhlimme täällä kahta 40-vuotisjuhlaa, miniän synttäriä ja meidän 40-vuotishääpäivää. Meille on syntynyt miniä siis samana päivänä, kun menimme miehen kanssa naimisiin.
   Tällä hetkellä täällä on myös nuorin poika vaimoineen automatkansa välietapissa. Nuoriso pelailee terassilla. Me miehen kanssa kävimme äsken uinnilla vielä iltakahdeksalta ja ryhdyimme sitten lukemaan. Mukavaa!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Omppu! Olin mieluisasti yllättynyt tästä rantapalvelusta.

   Läheisessä Veszprémin kaupungissa näkyy olevan puistossa komea kirjastorakennus, jonka portaat muistuttavat amfiteatteria. Se oli kiinni siellä kävellessäni. Aion pistäytyä jonain päivänä katsomassa, onko se yhtään Suomen kirjastojen kaltainen.

   Poista
 4. Oho, oletpa valinnut rohkean keltaisen tunikan! Tuollaista kanariankeltaista(?) ei uskalla kovin moni suomalainen käyttää. Sopii sinulle. Rentouttavaa lomailua! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Ei tämä väri kyllä muuhun sovi kuin rantavaatteisiin ja oli pikaostos edellisellä rantalomalla.
   Kuvakin on huonolaatuinen ja hattu olisi pitänyt asetella päähän peilin kanssa -mutta it´s the thought that counts. Kun huomasin tuon kojun ja meneillään olevan kampanjan, niin minunhan oli ihan pakko kantaa oma koominen korteni kekoon.

   Poista
 5. Tervehdys Unkariin! :) Kirjabloggaaja vainuaa kirjaston missä vaan!

  Ihanaa lomaa teille! Mahtavaa, että teitä on niin paljon siellä koolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köszönöm, Elina! Juu, se on ehkä sellainen erikoisvainu.

   Tuntuu suloiselta, ihan kuin olisimme vielä nuoria vanhempia, kun pöydän ympärillä on iloinen peliporukka, 12-vuotiaista nelikymppisiin "lapsiin". Kolmen sukupolven lomat ovat hauskoja.

   Poista
 6. Veikeä pirteä loma-asu ! And you're also "wearing" a book. Kirja sopii asusi somisteeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sziá Rita! Ja köszönöm. Tämän verran olen oppinut unkaria.
   Sure I am! Kirja sopii aina asusteeksi. :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa Reetta!
   Mukava lomapaikkatämä Balatonin alue. Rannoilla on isoja puita luonnon suojana, penkkejä ja keinuja. Mieheni joutuu varomaan aurinkoa ja jättää tämän puolen lomailusta vähälle. Olemme käyneet monesti hänen kanssaan iltauinnilla.
   Tänään lähdemme tutustumaan Székesfehérvárin kaupunkiin. Voi tätä kieltä; en tiedä, tulivatko aksenttimerkit oikein. Lauantai-illaksi olemme varanneeet Carmen Souza -konsertin, joka on osa musiikkitapahtumaa.

   Poista
 8. Riemullista ja paahteista lomaa sinne Unkariin koko porukalle täältä vaihtelevan sään Tuusulasta.
  Kahdet kädet ja yhdet tassut huiskuttavat Teille ihanaa lomaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Riitta!
   Kyllä on ollut taas niin kiva päivä! Nuoriso oli vesipuistossa ja me kaupunkilomalla. Unto bongasi valokuvaaja Robert Capan näyttelyn, jonne emme nyt päässeet, koska siellä oli konsertti, mutta mennään myöhemmin.

   Pitäkää tekin hauskaa hauskaa turisteina Etelä-Suomessa! Toivotaan, että säät vähän tasaantuisivat Suomessakin.

   Poista
 9. Hauska kuulla sinusta!

  Oikein hyvää loman jatkoa sinne Unkariin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjatta! Vielä viikko tätä Balatonin ihanuutta. Kahdeksi loppupäiväksi siirrymme Budapestiin.

   Poista
 10. Aina kirjaihminen kirjaston löytää...Riemukasta lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Nyt on jo löytynyt montakin.
   Näyttävät olevan täällä tiukempia lainaehdoissa. Kunpa suomalainen kirjasto toimisi jatkossakin yhtä hyvin kuin nyt. Olen tilannut täältä käsin monta kirjaa omaan kotikirjastooni ja saanut tietoa sinne saapuneista. Pitävät joitain jopa siellä yli normaalin hakuajan minua odottamassa.

   Kiitos Inna, aurinkoa piisaa ja seurakin on mukavaa, joten mikäpä on ollessa!
   On minulla kyllä jo vähän koti-ikäväkin. Ikävä on hyvä tunne.

   Poista
 11. Älä sano noin keltaisesta, mä käytän paljon tuollaista väriä muutenkin. En ehkä koko paitana, mutta asusteita. Tai pottavaatteina.

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Hyvä lapsus, toppavatteissa ja erityisesti urheiluvaatteissa käy myös hyvin kaikki erikoiset ja leikilliset värit - ja kyllä hei pottavaatteissakin, siis pottaikäisten vaatteissa. :)

   Poista
 13. Marjatta, sinulla oli varmaan kiinnosavin kirjasto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siellä olikin monella rannalla tällainen sivupiste. Luulin ensin, että kyseessä on vain epävirallinen kirjojen vaihtopaikka, mutta ei - näihin tuli ihan virkailijat paikalle.
   Kävin myös yhdessä tavallisessa kirjastossa. Kirjoittelen siitä joskus, kun ehdin.

   Poista

Luin nuortenkirjan, mietin YA-genreä ja muita lukemiani kirjoja

Nina LaCourin nuortenromaania Välimatkoja (2018)   on kehuttu niin lehtiarvosteluissa kuin blogeissakin. Se on myös saanut jonkin nuo...