perjantai 25. huhtikuuta 2014

Lähtöselvitys, Berliinin viikko edessäHuomenaamulla starttaamme mieheni kanssa viikoksi Berliiniin, toinen kerta molemmilla. Se edellinen kerta oli pari vuotta sitten tammikuussa, jolloin asuimme taidetoimikunnan residenssissä, miehen taideharrastuksen ansiosta, minä siinä siivellä mukana. Silloin kolusimme paljon taidemuseoita ja gallerioita. Ei ollut mitään tungosta missään, koska ajankohta oli todellakin off-season. Saatoimme viettää pari - kolme tuntia jossain galleriassa katsoen videofilmejä taiteilijan elämästä tai taiteilijasta työssään. 

Nyt asumme hotellissa kynän osoittamassa kohtaa, siis ihan ydinkeskustassa. Ajankohta on otollisempi ulkoiluun, todella hienoja lämpötiloja on luvassa, joten todennäköisesti kävelemme puistoissa ja tutustumme paremmin eri kaupunginosiin.  
Lasimestari-blogista sain vinkin hyvästä turkkilaiskylpylästä. Olen ollut usein Turkissa, mutta ei ole tullut koskaan käydyksi hammamissa, koska olen ollut siellä aina aurinkolomalla, jolloin biitsin lämpö voittaa hammamin. Jospa nyt sitten jonain päivänä rentouttaisin Berliinissä kulkemisesta väsynyttä kroppaani suloisessa turkkilaisessa hammam-käsittelyssä. 
Myös Katja Jalkasen helmikuinen Berliinin loman postaus nostatti intoani jo silloin varattuun matkaan.
Saa nähdä, mitä kaikkea tulee koetuksi. On utelias ja innokas olo. Teemme joka ilta uudet väljät suunnitelmat seuraavaksi päiväksi. Läppäri on mukana, joten mikäs on suunnitellessa. Sattumalle jätämme tietenkin paljon tilaa, kuljemme silmät auki ja katsomme, mitä vastaan tulee. 

Lukutilanteeni on sellainen, että kaksi hyvää kirjaa on kesken, Hans Falladan romaani Yksin Berliinissä, josta kiinnostuin Donna Mobilen kirjoissa ja Delphine de Vigan romaani Yötä ei voi vastustaa, joka alkoi houkuttaa, kun olin lukenut Leena Lumin blogikirjoituksen. Fallada on niin paksu, että sitä en ota mukaan ja Vigan taas on jo niin pitkällä, että luen sen ehkä loppuun vielä tänä iltana. Kirjan ja ruusun päivän kirja, Anna-Leena Härkösen kolumnikirja Takana puhumisen taito, lähtee mukaan, samoin sen kanssa ostamani brittikirjailija Saskia Sarginsonin pokkari The Twins. Eikä muuta tarvita, Berliinissä on kirjakauppoja, jos tulee pula. Ja mitä jos yrittäisinkin jättää tällä kertaa lukemisen vähemmälle ja huomioida enemmän. 

En lupaa kirjoittaa matkalta, mutta matkan jälkeen tulee varmaan jonkinlainen kooste huomioinneista. Käyn kyllä piipahtamassa blogissa - eihän sitä osaa ilmankaan olla - lukemassa toisten postauksia. 

Tällainen check-in tällä kertaa! Auf Wiedersehen!

17 kommenttia:

 1. Hei, mukavaa matkaa teille molemmille. Berliini on ihana. Sopii meille vanhemmillekin hyvin, vaikka tuntuu olevan ainakin meitin nuorison lempikaupunki.
  Kiitti, kun vinkkasit tuosta Lasimestari-blogista. Näyttää kiivalta ja elävältä kolmen nuoren naisen jutustelulta. Jään seuraamaan. Ja blogin kylpylä-postauksen luki mielellään.
  Berliinipostauksiasi odotellessa jään nauttimaan kotimaan auringosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Inna!
   Berliini tuntuu olevan suosittu nykyään. Siinä on rosoa kuten esim. Barcelonassa, rumaa ja kaunista ja rumankaunista, mikä viehättää nuoria. Kuljeskelimme viimeksi Kreuzbergin kaupunginosassa, jossa on paljon vaihtoehtokulttuuria, kävimme erikoisissa taidekäsityöpajoissa ja englanninkielisissä elokuvissa. Juutalaisten historiaan tutustuimme myös, mutta paljon jäi sellaista mieleen, mikä vaatii lisäperehtymistä.

   Poista
  2. Korjaus: se boheemikaupunginosa olikin Prenzlauer Berg. Katselin vähän karttaa ja muistelin, niin alkoi asiat palautua mieleen. Lähtökuopissa ...

   Poista
 2. Gute Reise! Meillä on sama aikataulu, me olemme lähdössä Sorrentoon huomisaamuna, Münchenin kautta. Arrivederci!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää matkaa teille myös! Minä olen käynyt Italiassa vain Sisiliassa, jossa minua vetivät puoleensa Palermon katakombit.
   Ah, Sorrento!

   Poista
 3. Hyvää lomaa, Marjatta! Minulle helmikuinen Berliinin-matka oli elämäni ensimmäinen, mutta haluan kaupunkiin uudelleen. Lasten kanssa emme päässeet kiertämään museoita ja lorvailemaan kahviloissa ihan niin paljon kuin mitä tekisimme mieheni kanssa kahdestaan, mutta ihastuimme kaupunkiin ihan koko perhe.

  Me jatkamme Saksassa reissaamista kesällä, mutta silloin suuntaamme Etelä-Saksaan.

  Nauttikaa! Ota paljon kuvia ja kerro reissusta täällä blogissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Irtiotto arjesta on juuri nyt paikallaan. En yhtään ihmettele, että haluat Berliiniin uudelleen. Minulle käy aina niin kaikkien lomakohteideni kanssa. Barcelonassa olen ollut kolme parin viikon lomaa lyhyin väliajoin ja rantalomilla monesti samassa kohteessa.

   Etelä-Saksa onkin taas aivan erilaista, varmasti kokemisen arvoinen.

   Raportti seuraa!

   Poista
 4. Hyvää matkaa! Berliini on kiva kaupunki, olen käynyt siellä monta kertaa. Oletko harkinnut vierailua Brechtin kotimuseossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, kiitos Margit! Nytpä lähdenkin Googleen tutkimaan, mitä tietoja tästä museosta löytyy.

   Poista
 5. Mukavaa matkaa! Kai jotain kuvareportaasia laitat blogiin? Ich möchte auch deutsch sprechen (saksani on ruosteessa / syväjäässä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Kyllä tulee kuvia, mutta vasta matkan jälkeen, kun pääsen isomman koneen ääreen. Minun saksani on myös syväjäässä, ymmärrän kyllä aika paljon, mutta en ole koskaan käyttänyt saksaa.

   Poista
 6. Antoisaa ja nautinnollista matkaa! Minuakin kiinnostaisi kuvallinen raportti Berliinistä. Olen siellä käynyt kerran joskus sata vuotta sitten enkä kaupungille lämmennyt (joskaan en siellä siis kärsinytkään, mutta en menisi uudelleen). Pidin monista muista Saksan kaupungeista enempi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään ensimmmäinen koko päivä täällä. Kuvia on tullut otetuksi, ja matkan jälkeen laitan blogiin valikoidun satsin. Minä en ole käynyt missään muissa Saksan kaupungeissa. Täällä kiinnostaa kaupungin historia, kaunistahan tästä kaupungista ei saa millään. Luulin, että Unter den Linden olisi kesällä kaunis, kun lehmukset ovat vihreinä, mutta kyllä se aika kolho on edelleen. Joissakin kaupunginosissa on kiinnostavia paikkoja, joihin suuntaamme lähipäivinä.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Hyvin tämä irrottaa totutuista kuvioista. Tänään olimme menossa aamukymmenestä iltakuuteen, taidemarkkinoilla, DDR-museossa ja Helmut Newtonin laajassa valokuvanäyttelyssä. Hyvää kunnonkohotusta myös tämä askeltaminen muutoin
   laiskalle liikkujalle!

   Poista
 8. Mukavaa reissua ja odotan innolla matkaraporttiasi :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen illalla jo vähän syyhytti kirjoittaa täältä, ja mies lupasi katsoa kuvia, mutta sitten päätin edelleen odottaa kotiin. Pidän laitteesta sitä vähemmän mitä pienempi se on. Iso pöytäkone on paras, läppäri menettelee juuri ja juuri, tabletti hämmentää minua - ei sovi kömpelöille sormilleni - ja ajatuskin älypuhelimen käytön opettelusta saa haukottelemaan.
   Nyt olemme lähdössä Sachsenhausenin keskitysleirille. Se oli ensimmäinen ja mallileiriksi rakennettu. Sillä ilmeisesti harhautettiin ulkomaista mediaa: katsokaa miten reippaat vankimme "here in protective custody" pelailevat palloa ja syövät hyvin.

   Poista

Kolmanteen ja neljänteen polveen...

Kuvassa vasemmalla maamies isäni, kausipalkollinen Anni, ryhdikäs Mamma ja lempeä Pappa, minä Papan edessä 3-vuotiaana ja viimeisenä oikeall...