lauantai 7. lokakuuta 2023

Algo hermoso y guapo

Fuengirola, 07.10.2023

Toivottavasti otsikon teksti on oikein, suomeksi Jotakin kaunista ja komeaa
Eikö nämä naiset perinnepuvuissaan olekin kuin eksoottisia lintuja!

Espanjan kaupungeissa ja kylissä on perinteisiä juhlia, ferioita, kevättalvesta pitkälle syksyyn.
Olemme olleet kerran keväällä mukana Fuengirolan kansainvälisessä feriassa, jossa eri maista paikkakunnalle muuttaneet ryhmät esittelivät omaa kansanperinnettään markkina-alueen juhlataloissa eli casetoissa. Intianespanjalaisten iloinen Bollywood-teemainen caseta oli ehdoton suosikkini.
 
Osassa näitä tapahtumia juhlitaan jotain pyhimystä, mutta vain osassa ja yhtenä osana tapahtumaa.
Pyhimyskulkueet ovat näyttäviä tapahtumia pyhimyksenkuvineen ja patsaineen.

Ihmiset pukeutuvat ferioissa perinteisiin juhla-asuihin ja tapaavat toisiaan, syövät ja pitävät hauskaa. Lapset ja lastenmieliset kieppuvat huvipuistolaitteissa. Illalla valvotaan pitkään ja syödään myöhään, lapsetkin. Musiikkia soitetaan kaikkialla ulkona. Sisätiloissa on myös maksullisia konsertteja. 


Fuengirola 07.10.2023



Fuengirola 07.10.2023
Tämä kuva on epätarkka, mutta kelpuutan mukaan
äidin ilon ja poikien takia


Eilen illalla alkoi Fuengirolassa Feria del Rosario. Kävimme tänään katselemassa pukuloistoa ja huomenna menemme viimeistelemään lomamme konserttiin, jossa esitetään espanjalaista viihdemusiikkia. 
Feria jatkuu torstaihin asti, jolloin vietetään kansallispäivää ja juhlinta huipentuu flamencofestivaaliin.


Fuengirola 07.10.2023
Minusta näytti, että mummi kävi antamassa neuvoja. 



Fuengirola 07.10.2023

 

Ratsastajat ja vanhoilla hevospeleillä kulkevat seurueet etenivät hitaasti ja pysähtyivät kuvattaviksi. Harmitti ne ihmiset, jotka työntyivät kärryjen eteen selkä kohteeseen päin käännettynä kännykkä sojossa ottamaan kuvaa itsestään varsinainen kuvauskohde taustana. Arrgh, teki mieli huutaa, menkää nyt ihmeessä pois siitä, en minä teitä halua kuvata, vaan tätä näytelmää joka on rakennettu meidän kaikkien ihailtavaksi, ei teidän egonne taustaksi. 


Funegirola 07.10.2023
Miten hienosti yhteensopivat asut. Señorkin oli pukeutunut
aivan viimeisen päälle. 

  

Fuengirola 07.10.2023
Yhteiskuva muistoksi katuvilinässä


07.102023
Mikä ei kuulu joukkoon? 


Tämä viimeinen kuva huvittaa minua suunnattomasti. Tyttö niin sievä, ja nojaako väsyneenä ylkänsä selkää vasten. Höh, tutkii puhelintaan. 




8 kommenttia:

  1. Komiaa on! 💃
    Kyllä se taitaa olla nykyään niin kaikkialla maailmassa, että kännykkä on kasvanut nuorisolla käteen kiinni! Ja ihmiset putoavat jyrkänteiltä selfieitä zoomaillessaan. Ja autoilevat, pyöräilevät ja kävelevät kännykkä naamalla. Mihinkähän itsesuojeluvaisto on kadonnut! 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älypuhelimessa on niin paljon hyviä puolia, että eihän siitä enää voisi luopua. Reittiopastus on niin autolla kuin jalan liikkuessa muuttanut liikkumisen paljon helpommaksi niistä ajoista, kun leviteltiin isoja karttoja. Varaukset, aukiolojen tarkistus jne myös helpottavat elämää ja koko ajan tulee uutta, kuten Google Lens, joka ilmoittaa valokuvasta mikä kasvi on kyseessä. Mutta millä me saataisiin ihmiset taas olemaan läsnä sen sijaan, että taltioimme elämää joskus myöhemmin koettavaksi!
      Oman elämän somessa esittelyhän se panee tälläytymään selfiekuvaan Mona Lisan eteen samalla kun toiset koittavat tiirailla taulua tai jonottavat omaa selfietänsä ottaakseen.

      Nykyvanhemmilla on uusi, vaikea kasvatustehtävä, opettaa lapsi käyttämään puhelinta oikein, mitä sekin sitten tarkoittaa (oikeassa määrin, oikeissa paikoissa ja mitä sieltä katselee). Joillakin nuorilla addiktoitumisvaara ja tapaturma/tapaturman aiheuttamisen vaara ovat todellisia.

      Poista
  2. Hienoa, niin upeaa 🌹 Meillä sataa ja tuulee täällä Hesassa. Turha kai noita kännyköitä harmitella, saahan niillä ikuistettua kätevästi ihania hetkiä 🍷🥂

    OIkein sopivasti tuli minulle tämä postaus. Olemme katselleet espanjalaista jatkosarjaa La promesa monena päivänä ja myös vanhaa Los Serrano - perhesarjaa ja lukeneet yhtä kirjasarjaa jossa seikkaillaan Meksikossa ja vanhassa Kaliforniassa ❤️💚 Niin ja kuten aikaisemmin kerroin, käyn tanssikurssia, latinorytmein. Eli meillä on juuri joku hispanokausi meneillään 🥰 Muy bueno Marjatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sittenhän minun jutttuni ovat hyvä lisä sinun hispanokauteesi. Kiva!
      Serranon perhe, niin hauska komediasarja, jossa myös ongelmia, kuten asuntopula. Silloin kun katsoin tuota sarjaa, epäilin, että espanjalaisten kovalla äänellä puhuminen, lähes huutaminen, on suurta liioittelua, mutta enpä epäile enää. Joskus bussissa tai ulkokahvilan ohi kävellessä tekee mieli nauhoittaa sitä äänekästä toisten puheen yli huutamista ja ilakointia. Miehen mielestä minä puhun kovalla äänellä, täällä se on epäilyttävän hiljaista ja miehen puhetta arvailen vilkkailla paikoilla suun liikkeistä.

      Noissa kuvissa toiseksi viimeisessä kännykkää käytetään minun mielestäni ihan oikein, ihanan hetken ikuistamiseen kadulla kulkiessa, mutta tuo viimeisen kuvan tyttö oli osa näytelmää entisajoista ja koko ajan kuvauksen kohteena. Inhimillistähän hänenkin kännykän käyttönsä oli, kuvasi omaa hetkeään ja lähetti kuvia seuraajilleen.

      Poista
  3. Ihanan näköiset festivaalit. Tykkään väreistä ja kun pukeudutaan teeman mukaisesti.
    Kännykät ovat niin tätä päivää. Mietin vain, että joko on jossakin kehitysmaassa erämaahan piilotettuna kännykkävuoria, niin kuin on tietokoneromua ja muita laitteita. Lapset siellä sitten repivät johtoja sun muuta arvokkaampaa niistä irti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekä kännyköiden materiaalin hankkimisessa että niiden hävittämisessä on ongelmia.

      Nämä naisten perinnepuvut ovat upean näköisiä ja mikä väriloisto, mutta ne ovat varmaan todella hiostavia 30 asteen lämpötilassa. Katselin pukuja kaupassa ja kokeilin materiaalia, joka oli kuin peltiä. Jos hameenhelma viiltää ohi kulkiessa pohkeeseen, se voi tehdä haavan. Jos kangas olisi pehmeää se ei pysyisi noin ryhdikkäänä. Ostin tuosta kaupasta kauniita hiuskampoja ja -solkia.

      Poista
  4. Ihastuttavia kuvia!
    En itsekään ymmärrä oman naaman tunkemista mukaan, kun haluaa kuvata jotain kohdetta. Väistämättä tulee hyvin itserakas käsitys ihmisestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kai viestittää muille, että minä olen täällä. Käyhän se nopeasti, ei siinä mitään, mutta kun selfie-kuvaajia on jonona, niin miten käy sen, joka haluaa ottaa kuvan vain kohteesta sellaisenaan? Pitääkö mennä jonoon hänenkin? Ennen selfieintoilua kuvia voitiin ottaa monesta kulmasta yhtä aikaa.

      Poista

Kuvia kevätluonnosta Mustilan arboretumisssa

Rinne täynnä jouluruusuja, valkoisia ja vaaleanpunaisia kaunottaria Kävimme sunnuntairetkellä Arboretum Mustilassa Elimäellä, kuten yleensäk...