tiistai 4. heinäkuuta 2023

Laput silmillä ja suu supussa?

 


Silmieni päällä ei ole topattu bikinien yläosa vaan Tallinnan Rahva Raamatista (kyllä, sielläkin paljon muuta kuin kirjoja) ostamani unimaski. Maskia mainostettiin sillä ominaisuudella, että sen sisällä pitkätkään räpsyripset eivät litisty. Minun ripseni eivät tarvitse näin paljon tilaa, mutta muutoin unimaski on joskus kesämatkoilla tarpeellinen. Haluan nukkua pimeässä ja joskus majapaikoissa on turhan valoisaa yöllä. Kotona meillä on makuuhuoneen verhosysteemissä kaksoiskisko, joka mahdollistaa pimentävien verhojen käytön sisäverhoina, päällä kauniimmat.

Laput silmillä on vertauskuva sille, ettei halua nähdä ongelmia.
Minä en halua kulkea laput silmillä, enkä myöskään halua pitää suutani supussa näkemistäni harmeista. Mutta - haluan tuoda ärsytykseni esiin kauniisti, en repien, ivaten ja provosoiden, kuten nykyään paljon tapahtuu. 

Nyt on mieleeni kertynyt paljon harmitusta, ja selvittelen tässä ajatuksiani  kirjoittamalla. Usein kirjoittaminen auttaa tunteiden työstämisessä siedettävään tilaan.
Olen myös utelias kuulemaan, mitä mieltä muut (mahdollisesti) ovat minun mielenrauhaani häiritsevistä asioista.

1. Äärioikeiston nousu somemaailman syövereistä maamme hallitukseen. 😨

Syksyllä työnsä aloittava hallitus on kokoontunut tänään yrittämään sopia säännöistä. Jos yksi hallituspuolue ei halua sitoutua hallituksen arvoihin, jotka ovat yleisiä humanistisia arvoja, vaan haluaa muiden suostuvan omiinsa ja pidättäytyvän arvostelemasta niitä, niin miten siinä on mahdollista sopia mistään? No, luulen että näkemyseroja peitellään ohuella harsolla, joka repeilee tuota pikaa. 
Hallituksen työskentelyn pohjaksi on lueteltu länsimaisen demokratian perusperiaatteita, kuten tasa-arvoisuus, ihmisoikeudet, kansainvälisten ihmisoikeuksien kunnioittaminen, oikeusvaltioperiaatteet ja vapaan lehdistön kunnioittaminen. Näihin ei todellakaan sovi ihmisten arvottaminen heidän syntyperänsä mukaan, mistä kielivät termit "haittamaahanmuutto", "väestönvaihto" ja "ilmastoabortti", joita lähes jokainen poliittisella urallaan ylennyt perussuomalainen käyttää ja pitää normaaleina sanoina. Minusta nuo ovat kauhistuttavia sanoja kauhistuttavine sisältöineen.
Hallituksen periaatteet ja tavoitteethan ovat täysin vastakkaiset perussuomalaisten ajamille asioille eli sille heille yhdelle ainoalle ja tärkeälle, maahanmuuton vastustamiselle. Miten tällaisen tavoitteen ajaminen onnistuu Suomen hallituksessa tänä aikana, jolloin me Suomessa tarvitsemme työntekijöitä muualta!


2. Äärireagoinnit 😕

Ei jokainen juntti ole rasisti, onpahan vain sivistymätön, eikä jokainen ääriwokeihminen ole paha hänkään, vaan esimerkiksi vain... nuori. Tai hämmentynyt.
Keskusteluyhteyksiä on yritettävä pitää yllä myös, ja varsinkin, eri mieltä olevien kanssa. Me olemme paljon muutakin kuin poliittiset mielipiteemme. Jokainen joka on omassa elämässään tekemisissä monenlaisten ihmisten kanssa tietää tämän, osaa suhteuttaa asioita eikä harrasta ylireagointeja. 
Toivon, että normaali suomen kieli riittää keskustellessa ja väitellessä. Sitä meille opetetaan päiväkodista alkaen, samoin kuin sitä, että pitää ottaa vastuu omista  sanomisistaan eikä hokea että tuokinsanoi ja ainaminua ja läppäläppä. 



3. Eikö Pride olekaan kaikille? 😢

Olen ajatellut, että sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ajaminen on yksi niitä harvoja asioita, jossa voin olla täysin sydämin mukana. Nyt olen pettynyt.
Priden sisälläkin on alettu valita ja jakaa ihmisiä. Kaunis sateenkaarilippu ei riitä, vaan siihen on alettu lisätä väriä, viivaa tai merkkiä vähemmistöille vähemmistön sisällä. Edessä on loputon tehtävä. Mustalle ja ruskealle ihonvärille on omat raitansa, mutta missä viipyvät väriraidat muille ihmisihon väreille. Transihmisille on kolme eriväristä raitaa ja intersukupuolisille iso alue kuvioineen ja väreineen. Joku on jo pahoitellut, että vammaisia sukupuolivähemmistöjä ei ole huomioitu erikseen, mutta entä mielenterveysoireiset ja köyhät? Eikö aseksuaalisuus olekaan tärkeä vähemmistö? Lippua kuulemma muokataan edelleen. Nyt on päästy vasta alkuun. Huokaus...
Sateenkaari on kaunis toivon ja yhteisyyden symboli, jossa jokaisella värillä on merkityksensä: punainen tarkoittaa elämää, oranssi pitää yllä terveyttä, keltainen edustaa valoa, vihreä luontoa, sininen harmoniaa ja violetti henkisyyttä. Hieno yhdistelmä. 
Miksi se ei riitä?
Ketä nämä lokeroinnit ja eri vaiheissa olevat liput hyödyttävät?
Eikö pitänyt lisätä tasa-arvoa eikä korostaa eroja?


Eräs Mustilan arboretumin kivimaalauksista

En tahdo olla pelkästään negatiivinen ja haluaisin aina lopettaa blogikirjoitukseni hyväntahtoisesti. Siksi loppuun päivänkakkaroita.
Aloin jo laatia tasapainottavaa positiivisten asioiden jatkoa tälle harmituslistalleni. 



PS Kuten rasisteilla on omia salamerkkejään, numerosarjoja, kirjainyhdistelmiä ja kuvia (pesukarhu ei ole söpö eläin, vaan haukkumasana tummaihoisille jne), niin nuorisolla on alkuperäisestä muunnettuja sisältöjä emojeille. Siksi - varmuudeksi:
ensimmäinen emojini kertoo pelon maustamasta epäilystä, toinen huolestumisesta ja kolmas ihan vain surusta.


27 kommenttia:

  1. Koko ihmiskunta on läpimätä ja joutaa tuhoutua. Maapallolla elämä jatkuu parempana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siltä se välillä tuntuu, varmaan paljolti somen ansiosta. Siellä "sotiminen" välittyy perinteisen median toistamana niillekin, jotka eivät somea seuraa saati sitten osallistu näihin vänkäysketjuihin, joissa toistuu aina "mutta on sitä ennenkin ollut" (huonoa käyttäytymistä, nimittelyä yms). Onhan sitä, mutta ei tarvitsisi olla enää, saisi ihminen kehittyä.

      Poista
  2. Noista hallituksen ristiriidoista olen ajatellut että onpa mainiota että ne tuodaan julki kaiken kansan pohdittaviksi. Jokaiselle tulee tilaisuus tarkistaa omia arvojaan ja käsityksiään. Ne jotka ovat epämääräisesti kannattaneet jotain puoluetta alkavatkin nähdä asioita ilman silmälappuja. Hyvä tuo silmälappujohdanto postauksessasi 😀 Tosin usein ihmisessä vain vahvistuvat hänen aiemmat käsityksensä ilman uutta kehitystä. Minä esimerkiksi saan koko ajan uusia todisteita perussuomalaisten rasismista ja ahdasmielisyydestä ja toivon että heidän kannattajansa heräisivät huomaamaan muiden tahojen paremmat arvot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ajatellut samaa. Viime vaaleissahan kävi niin, että perussuomalaiset voittivat entisillä keskustan alueilla. Ihmiset luulivat ja toivoivat, että persut ajaisivat heidän asioitaan, kuten entinen SMP tai Soinin aikainen PS, mutta tämä nykyinen Halla-ahon määrittelemä puoluehan on ihan muuta.
      On outoa, että rasimin lisäksi antisemitismikin on houkutellut niin monia äärioikealla.
      Sitten kun mennään tavoitteiden rakentamisesta itse hallitustöihin totuus vasta paljastuukin. Orpo puhuu lommojen oikomisesta. Se kuulostaa pinnan silottamiselta.

      Poista
  3. Hienot silmälaput, toivottavasti auttavat uneen liittyvissä asioissa. Itse saattaisin panikoida unimaskin kanssa, koska kaiketi säikähtäisin kun en näekään mitään avatessani silmäni. Onneksi valoisuus ei häiritse uniani – olen taitava nukkumaan. :D

    Kulmia olen joutunut kohottelemaan Suomen politiikkaa seuratessa eli samoja aatteita minulla etenkin kohdasta yksi ja kaksi.

    Suomen Prideen minulla ei ole kantaa, en ole seurannut. Tässä kohden pitäisi varmaan puolustella ja selitellä miksi en, mutta totean vain että tuskinpa suomalaisetkaan seuraavat joka ikisen muun maan Pride-uutisointia. Minulla uutisten seuranta painottuu luonnollisesti nykyisen kotimaani uutismedioihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä kokeillut noita lappuja missään. Minua häiritsee vain tämä lyhyt valoisien kesäöitten aika. Syyskuusta eteenpäin riittää pimeää ja ulkomaan matkoilla Välimerellä (jos sinne onnistun pääsemään) on ihanat lämpimät pimeät yöt.

      Saa nähdä, miten kauan hallitus kestää, kun jo alku on näin vaikea. Jyrkät ja omia mokiaan ymmärtämättömät ovat huonoja yhteistyössä. Kun PS:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja ei tuomitse toimittajan maalittamista, hän samalla antaa luvan jatkaa, ja kun puolueen pj puhuu vainoamisesta, kun äärioikeistokytköksiään vaalivaa henkilöä ei haluta ministeriksi, niin on vaikea odottaa paljon hallitukselta. Todennäköisesti siellä pidetään näitä ääriryhmiä tärkeänä kannattajakuntana, mutta entäs ne muut äänestäjät?

      Se on selvä, että brittimediat ovat sinulla etusijalla. Ja hyviä medioita siellä onkin.

      Poista
  4. Pitäisi hankkia minunkin tuollaiset silmälaput. Korvakuulokkeet, jotka blokkaisivat kaikki ulkoa tulevat äänet olisivat myös hyvät. Käyttäisin näitä suojuksia junamatkoilla, milloin sellaiset matkat olisivat tarpeen. En silloin näkisi enkä kuulisi ihmisiä, jotka aprikoivat, että mikähän mies se tuo on ja minkä takia sen on annettu tulla samaan vaunuun. En usko, että läheskään kaikki näistä ihmisistä ovat perussuomalaisia tai edes juntteja.

    Yritin saada selvää kolmannen osapuolen evästeiden sallimuksesta, mutta koska en osaa, kommentoin nyt tähän tapaan.

    terveisin ketjukolaaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitähän siellä sitten kysytään, oletko robotti tai jotain. Olen koittanut laittaa semmoiset valinnat, että tänne olisi helppo päästä. No, mutta käyhän se näinkin - ja olisin arvannut kommentoijan sinuksi ilman lopputerveisiäkin.

      Mietin, miltä pahoilta katseilta ja puheilta sinun pitäisi suojautua, kun en ole kuvistasi huomannut mitään erikoista. Iso koko?
      Tyhmiä ja tökeröitä ihmisiä piisaa kaikenlaisissa ihmisissä. Mihin se kaikki kasvatus valuu... ?
      Jos kuulet tuommoisia puheita, niin ota aseeksi katse, semmoinen viipyilevä ja arvioiva, jolla kerrot, että huomattu on eikä siellä aprikoijapuolellakaan olla niin täydellisiä. Seuraavaksi ota esiin joku niistä klassikoista mitä olet lukenut, esim. Alesksis Kiven Olviretki tai Aristoteleen Runousoppi ja käännä kirja niin, että kansi näkyy pahanpuhujille.

      Poista
    2. Ketjukolaaja: jos sulla on chrome selain, niin oikeasta yläreunasta kolme pistettä, sitten asetukset ja sieltä (vasen reuna) Yksityisyys ja turvallisuus, niin aukeaa ikkuna missä kohta Kolmannen osapuolen evästeet ja siitä pääset sallimaan.

      Poista
  5. Olisiko sitten ollut ihan demokraattista, että demokraattisissa vaaleissa eniten ääniä saaneet olisi jätetty syrjään ja edelleen jatkettu vihervasemmiston hallitsemina?

    Mitä demokratiaa se sitten olisi?

    Jostakin syystä nimenomaan vasemmalla on vaikea hyväksyä vaalitappiota. Ja kun on, niin mennään torille, ryhdytään ulkoparlamentaarisiksi jne.

    Kun mediaa seuraa, niin tämä persujen puolue on aikamoisen koulukiusaamisen kohteena - kun taas Marinin hallitusta kohdeltiin silkkihanskoin.

    Sanon tämän objektiivisuuteen pyrkivänä tarkkailijana; perussuomalaisten aatemaailmaa kohtaan minulla ei ole pienintäkään sympatiaa. Tosiasia vaan on, että Turun yliopiston tutkimuksen mukaan joka kolmas suomalainen mies äänesti äskeisissä vaaleissa persuja.

    Pitäisikö tuo kannattajajouko sulkea demokraattisen päätöksenteon ulkopuolelle? Ja jos, niin mitä siitä seuraisi, muuallekin kuin Provinssirockiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta hallitus on koottu juuri oikein, "kyllä kansa tietää" - ja tällä hetkellä kansa tietää näin.

      Persut joutuvat huomaamaan, että se louskutus mikä on mennyt läpi mediassa nimikkeellä "suoraa puhetta" ei ole sopivaa puhetta hallituksessa. Oppositiossa oli helpompaa.
      Toivottavasti he kestävät sen ja toivottavasti heidän kannattajansa huomaavat, miten tyhjää se uho helposta Suomen kuntoon laittamisesta on ollut.

      Mäenpään poistaminen Provinssirockista kuuluu kirjoituksessani kohtaan 2, Äärireagoinnit. Kaikki menee aina pilalle näillä liioitteluilla. Niin kävi metoo:ssa, kun oikein alettiin "puhdistaa" ja tuli vahingossa syytetyksi vääriäkin miehiä, tuli oheisvahinkoina itsemurhia jne.

      Minusta se opetushallituksen ohjeistus sukupuolisen moninaisuuden selittämisestä lapsille iänmukaisesti on suoraan sanoen koominen, kuten niin monet vastaavat ja muutkin Oph:n ohjeet. Mäenpää on oikeassa siinä, että ohje on hassu ja käsittämätön. Opettajat osaavat nämä asiat paremmin.
      ”Jo pienille lapsille voi kertoa, että joillakin pojilla on pimppi tai että on mahdollista kasvaa aikuiseksi naiseksi, vaikka olisikin syntymässä määritelty pojaksi." Höh! Minusta ihan turha mainita noita sukupuolielimiä. Voi vain sanoa, että jotkut saattavat tuntea itsensä enemmän pojiksi ja päin vastoin - JOS lapset sitä kysyvät. Se on iänmukaista selitystä pienille lapsille, joille muutoinkin opetaan, että uimapuvun alle jäävät pimpit ja pippelit ovat intiimejä asioita.
      Nauratti kun miehelleni muistui tästä ohjeistuksesta mieleen oman lapsuutensa tilanne. Pikku Unto oli oppinut lukemaan ja näki sanomalehdessä otsikon väkisinmakaamisesta. Unto kysymään isältään, mitä semmoinen on. Eetu oli vastannut, että se on semmoista, että ei yhtään nukuta, mutta pitää vaan maata. Jos Unski olisi ollut päiväkotilapsi, niin hän olisi pakollisen päivälevon aikaan sanonut, ettei suostu väkisinmakaamaan, mutta oli onneksi äidin helmoissa. Tärkeää on se, että tämä selitys oli riittänyt pitkäksi aikaa.
      Ehkä olisi voinut sanoa, että ei saa halia eikä mennä toisen viereen makoilemaan, jos ei toinen sitä halua, mutta ei alle kouluikäiselle naperolle pidä ryhtyä, mistään raiskauksista kertomaan. Samoin ei pidä selostaa mitään transsukupuolisuuden fyysisiä puolia satuiässä oleville. Mielestäni.

      Joka kolmas mies äänesti persuja - jotain on tehty väärin muissa puolueissa. Tiedän, että ainakaan intersektionaalinen feminismi ei ole kovi suosittua miesten keskuudessa.

      Poista
    2. Ennustan, että persut provosoivat ja kiusaavat hallituskumppaneitaan minkä ehtivät, ja kun saavat hallituksen hajoamaan voivatkin taas ryhtyä uhriutumaan. Eivät he oikeasti halua osallistua mihinkään yhteistyöhön ja kompromisseihin, käyttävät vai tilaisuutta hyväkseen keskarin näyttämiseen. Tämä tuli mieleen, kun kuulin uudesta ministerivalinnasta.

      Poista
    3. Joo, sama tuli mieleen: provosoivat niin kauan että muilta menee hermot ja siirtyvät sitten marttyyreinä oppositioon (ikuiseen).

      Poista
  6. Lissu tässä tuumaa, ettei ole lisättävää edellisiin kommentteihin ja vastauksiin. Aika ajoin hävettää kuunnella, mitä kiistoja hallituksessa taas on meneillään. Miten olis ihan Suomen asioiden hoito? Voisko sellaiseen keskittyä valtaan päästyä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Purra on tainnut ihan tarkoituksella valita ministereiksi äärityyppejä. Olis varmaan löytynyt "värittömämpiäkin". Nyt muualla Euroopassa seurataan tarkkaan, onko Suomessa nollatoleranssi rasismiin. Kannattaisi olla, koska kuka suomalainen haluaa maan hallitusta kutsuttavan nimellä ”Das Gruselkabinett”, kauhukabinetti, kuten miljoonalevikkeinen Süddeutsche Zeitung on tehnyt!
      Suomen asioiden hoito? Voi kun siihen päästäisiinkin. Ennustan että lähes joka asiasta syntyy kiista-asia ja ps-porukka tunkee joka väliin sitä, miten kaikki olisi meillä paratiisimaista, jos ei olisi "tilastojenkin huonoiksi todistamia" maahanmuuttajia (nyt höpöttävät tilastoista, kun keksimänsä ivatermi "haittamaahanmuutto" on kielletty).

      Poista
  7. Tämä hallitus voi vielä keikahtaa nurin, ellei siellä saada edes jonkinlaista rotia, Perussuomalaiset eivät ole hallituspuolue kunnossa, tuskin ovat koskaan. Pitäisi nyt kesän jälkeen ryhtyä työhön ja jättää tuo jahakointi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eivät ole hallituskunnossa, eivätkä halua sellaisiksi tulla, koska kiusaaminen ja vääristely on niin kivaa. Joten vaikeat ajat ovat edessä.

      Poista
  8. On ollut kyllä tosiaan melkoinen poliittinen kesä. Yleensähän kesäisin ei tapahdu meillä juuri mitään, mutta hallituksen ja varsinkin persujen ansiosta toimittajilla ei työt lopu kesken.

    Mainitsisin vielä senkin keissin, jossa perussuomalaisia ja ilmeisesti myös joitain kokoomuslaisia (miehiä) maalitti Iltalehden nuorta naistoimittajaa. Ei ole uusi ilmiö, persut ovat tehneet tuota vuosia, mutta viimein se tuli kunnolla julki. Elämme käsittämättömiä aikoja, kun Journalistiliitonkin piti tehdä ulostulo asiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johanna Vehkoon tapaus oli sellainen, joka teki monet toimittajat varovaisiksi.
      Aivan pöyristyttävää! Vainoaja kiusaa uhriaan lisää tekemällä tästä turhan rikosilmoituksen - ja voittaa! Onneksi korkein oikeus oli lopulta toista mieltä ja vapautti Vehkoon. Junes Lokkahan oli tunnettu rasististen sisältöjen levittäjä ja jopa kehui kirjoituksissaan itseään Suomen parhaaksi natsiksi. Kun hän sitten usutti porukkaansa häiritsemään Vehkoon kirjastotilaisuutta ja Vehkoo kommentoi tätä toimintaa kutsumalla vainoajaansa natsipelleksi, niin hellanlettas sehän oli kunnianloukkaus. Itseään julkisesti natsiksi kutsunutta ei siis saanut sanoa natsiksi, vai pellekö se oli niin raskauttava termi!

      Mainitsin tuolla väliotsikossani äärioikeiston nousun somen syövereistä. Siellä somessahan ne ovat touhunneet, levittäneet salaliittoteorioita, keränneet porukkaa jahtaamaan lennolta saapuvia pakolaislapsia, nimitelleet heidän puuhiaan vähänkään arvostelevia ja ilmoittaneet tietävänsä reitin suvakkihuoran kotiin.
      Myös Wille Rydman on ihaillut natseja ja ihmetellyt, miksi saksalaiset eivät tee natsimonumenteista turistinähtävyyksiä. Nyt pitäisi sitten olla hallituskelpoinen.

      Helsingin Sanomissa on toimittaja Satu Vasantolalta hyvä artikkeli "Miksi median on niin vaikea puhua äärioikeistosta".
      Luulen, että muutos on tapahtumassa ja "natsivitseihin" on jo lupa suhtautua vakavammin.
      En pidä vainona sitä, että Halla-aholta kysyttäisiin, miksi hän on puhunut holokaustista holohölönä.

      Poista
    2. Tosiaan, Vehkoon tapaus on käsittämätön! Onneksi Korkein oikeus viimein oikaisi asian. Lokka ei ole tainnut Suomessa muuta tehdä kuin kiusaa ja rikoksia. Mitään hyötyä hänestä ei Suomelle ole ollut, päinvastoin.

      Toivon todella, että nyt toimittajat uskaltavat todella tuoda kaikki asiat esiin. Se kuitenkin on median tehtävä.

      Poista
  9. Työn takia olen joutunut kuvioita seuraamaan, sanon todellakin joutunut. Sillä olen varmaan miltei yhtä väsynyt. Keskustelukulttuuri on kadonnut Suomesta, eriävien näkemysten kunnioitus. Enkä tarkoita tällä, että pitäisi suoranaista rasismia kunnioittaa. Tällaisessa yhteiskunnassa, jossa kaikesta tehdään jokin juttu tai kohu, on aika vaikea pyrkiä konsensuspolitiikkaan. Ei käy poliitikkoja kateeksi. Eikä sateenkaariväkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ikävöin normaalia rauhallista keskustelua, jossa ei nälvitä ja kilpailla, vaan keskitytään asioihin. Kuvaavaa tilanteelle on se, että Antti Lindtmanin lukioaikaisista sketsiryhmän videoista nostettiin kohu ikään kuin kostoksi persujen äärioikeistokytkösten paljastumisesta.
      Näyttää siltä, että ainakaan nykyisessä hallituksessa rauhallista keskustelua ei tule olemaan, ei myöskään eduskunnan kyselytunneilla.
      Jukka Lindström saa poliittisiin satiireihinsa ainesta, mitään muuta hyvää tästä tilanteesta ei löydy.

      Poista
    2. Löytyypäs, siis muutakin hyvää: luin että persuista on jo eronnut mm eräs jyväskyläläinen kuntapoliitikko. Sinne saattaa jäädä se ääriaines ilkeilemään.

      Poista
  10. Tuon kakkoskohtasi (viisaat sanat) oppii oikeastaan vain elämällä (riittävän pitkään?) ja olemalla ennakkoluulottomasti todella monenlaisten ihmisten kanssa avoimesti tekemisissä, itseään pillottamatta ja toista kuunnellen.
    Ihminen on todellakin paljon enemmän kuin jossakin ohimenevässä aikatilassa ilmenevä poliittinen kantansa.
    Ihminen on myös muutoksessa, ainakin jos on avoin itselleen, koko ajan. Tämä ei tarkoita että toisessa/tai itsessä väärää käytöstä ja asennetta pitäisi hyväksyä tai sietää, mutta itse en ainakaan osaa blokata kokonaan pois silmistäni nykymeiningin mukaisesti ihmisiä heidän pintatason käsitystensä perusteella (huom! nyt en puhu politiikoista ).
    Koska emme hyväksy ihmisten erottelua etnisyyden perusteella, miksi hyväksyisimme sen poliittisten kantojen vuoksi?
    Mutta surullinen kesä on ollut ilmapiirinsä puolesta.
    En oikein tiedä voiko tähän maahan ihmisyhteisönä uskoa juuri lainkaan. Kaikki ovat omistavinaan totuuden ihmisten jakautumisesta.
    Oppositiohan olisi jo voinut hallituksen kaataa Junnila-äänestyksessä, mutta ei jaksettu saapua paikalle, oli lomia jne.

    Se on ainakin jäänyt konkretiasta mieleen näiden puheiden lisäksi.

    Loppukevennykseksi sanon, että Kekkosen aikoja mulla tullut ainakin ikävä. Muistan pikkupoikana esim. ETYK-kesän 1975. Oli hienoa aikaa vaikka toki se on vain jälkijättöinen mielikuva.
    (Kouvolaakaan ei silloin muuten morkattu, vaan päinvastoin. Kirjastossa oli silloin mukavat kokolattiamatot. Siellä avautui maailma, ulkona paistoi aurinko, pääministeri taisi olla Kalevi Sorsa.)

    jope


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Kouvolaahan morkataan aivan turhaan. Kaikki alkoi jostain itseironisesta pubivitsistä "kaikkea kivaa betonista", jonka kaupunki valitsi joksikin aikaa oikein matkailumainoksekseen, kun ei ymmärretty, että se otetaan tosissaan. Kouvola on erittäin vehreä ja kaunis kaupunki. Ydinkeskusta on hiljentynyt liikkeistä, kuten muuallakin, mutta meillä on kävelykatu monine ravintoloineen, museokortteli, kuten tiedät, hieno uimahalli jota kaikki luulevat Alvar Aallon suunnittelemaksi jne, ja kun mennään ydinkeskustan ulkopuolelle, niin Elimäellä on Suomen suurin arboretum ja Repoveden kansallispuisto, Kuusaalla mm Pentik-paviljonki ja Taideruukki ja meillä Myllykoskella Koivusaaren virkistysalue, jota olen alkanut verrata Paloma-puistoon Espanjan Aurinkorannikolla. Okei, riittää...

      Ystävissä ja sukulaisissa on yleensä erilaisia ihmisiä, joiden kanssa tehdään eri asioita, joistain asioista puhutaan joistain ei, mutta on niitäkin ihmisiä, jotka perkaavat ihmissuhteitaan milloin minkäkin seikan perusteella Tinder-tyylisesti. Minä ajattelen, että onpas heillä yltäkylläistä, tai sitten pinnallista.

      Rasismi, natsismi ja antisemitismi ovat sellaisia asioita, että niistä ei mielestäni ole kahta sanaa.
      Minua kauhistuttaa ajatus, että fiksu kansanedustaja Ben Zyskowicz joutuu tekemään yhteistyötä joittenkin keskitysleireille naureskelevien junniloitten kanssa. Hänen isänsä on kokenut ne kauhut ja siirtänyt ehkä traumaa pojalleenkin, joka ei kroonisen migreenin vuoksi ole pystynyt ryhtymään ministeriksi. Sitten tulee näitä natsivitsailijoita, somessa kunnostautuneita, jotka saavat ministerin pestin noin vain. Kyllä nyt on pidettävä huolta siitä, että leikinlasku muuttuu - voisivat vaihteeksi laskea leikkiä itsestään, omasta toopeudestaan.

      Poista
    2. Oppositiosta oli ilmeisesti moni Junnila-äänestyksen aikaan Porissa Suomi-areenassa. Minua harmitti heidän poissaolonsa, mutta hyvinhän tässä lopulta kävi. Tai ei sittenkään - Wille Rydman!

      Poista

Kuvia kevätluonnosta Mustilan arboretumisssa

Rinne täynnä jouluruusuja, valkoisia ja vaaleanpunaisia kaunottaria Kävimme sunnuntairetkellä Arboretum Mustilassa Elimäellä, kuten yleensäk...